Ukrayna, Rus ordusunun kayıplarını açıkladı

Ukrayna, Rus ordusunun kayıplarını açıkladı
Ukrayna, Rus ordusunun kayıplarını açıkladı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken Rus ordusunun kayıpları açıklandı. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, Rus ordusunun 15 bin 800 askerini, 108 uçağını, 124 helikopterini ve 530 tankını kaybettiği bildirildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun 24 Şubat-24 Mart dönemindeki kayıplarıyla ilgili bilgileri açıkladı.

Ukrayna, Rus güçlerinin kayıplarını açıkladı

Buna göre, Ukrayna'ya saldıran Rus ordusundan 15 bin 800 asker öldürüldü, Ruslara ait 108 uçak, 124 helikopter, 530 tank, 1597 zırhlı araç, 280 top, 82 roketatar sistemi ve 47 hava savunma sistemi imha edildi.

Rus güçleri 1033 araç, 4 hafif sürat teknesi, 72 yakıt aracı ve 50 insansız hava aracını da kaybetti.

Genel Kurmay Başkanlığı daha önce ne demişti?

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun 24 Şubat-18 Mart'taki kayıplarıyla ilgili verileri paylaşmıştı.

Buna göre, Ukrayna'ya saldıran Rus ordusundan 14 bin 200 asker öldürüldü, Ruslara ait 93 uçak, 112 helikopter, 450 tank, 1448 zırhlı araç, 205 top, 72 roketatar sistemi ve 43 hava savunma sistemi imha edildi.

Rus güçleri 879 araç, 3 hafif sürat teknesi, 60 yakıt aracı ve 12 insansız hava aracı (İHA) da kaybetti.

"Rus ordusu gücünün yüzde 40'ını kaybetti" demişti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kiev'i birkaç günde alma planının başarısız olduğunu belirten Stoltenberg, "Rus ordusu gücünün yüzde 40'ını kaybetti. Ukrayna halkını takdir ediyorum. Başkan Putin, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin gücünü, Ukrayna halkının birliğini, cesaretini ve liderlerini hafife aldı. Ukrayna askeri kuvvetleri NATO müttefiklerinden ciddi destek aldı. Başkan Putin görüşünü değiştirmek durumunda kaldı. Kiev'i birkaç gün içinde alma planı başarısızlığa uğradı." diye konuştu.

Stoltenberg, sözlerini şöyle sürdürdü:

  • Rusya'nın nasıl vahşi ve sert savaşlar yapabildiğini gördük. Her ne kadar ciddi hatalar yapmış olsalar da Rusya büyük bir konvansiyonel gücü tutmaya devam ediyor. Rusya ve Başkan Putin aynı zamanda nükleer retoriği de kullandı. Rusya nükleer bir güç. Nasıl tehdit söylemini de yükselttiklerini de gördük hem Ukrayna hem NATO müttefiklerine karşı. Biz tehditleri hafife almamalıyız.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >