Ukrayna'dan ilk onlar kaçtı: Zelenskiy'den çok sert açıklama geldi

​Zelenskiy özel uçakla ülkeden kaçan Ukraynalı milletvekillerine çağrıda bulundu
​Zelenskiy özel uçakla ülkeden kaçan Ukraynalı milletvekillerine çağrıda bulundu

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Zelenskiy özel uçakla ülkeden kaçan Ukraynalı milletvekilleri, oligarklar ve zengin iş adamlarına çağrıda bulunarak "Kalanlar bizimle olanlardır ve bizdendir. Fazlalıklar gider, Ukrayna vatandaşları kalır.'' dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bir araya geldi. Zelenskiy ve Scholz, ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Özel uçaklarıyla kaçtılar

Zelenskiy toplantıda Rusya’nın Ukrayna’ya saldıracağı ihtimaline karşı ülkeyi özel uçaklarla terk eden milletvekilleri ve iş adamlarına seslendi. Gerilimin yüksek seviyeye çıkmasının ardından Rusya'nın Ukrayna'yı bu hafta başından itibaren işgale başlayacağı yönündeki iddialarla birlikte ülkeden kaçış da başladı.

Ukraynalı milletvekilleri, oligarklar ve zengin iş adamları özel uçaklarıyla birlikte bir bir ülkeden ayrılmaya başlamıştı.

''Kalanlar bizdendir''

Zelenskiy ülkeden kaçanları uyararak, "Kalanlar bizimle olanlardır ve bizdendir. Fazlalıklar gider, Ukrayna vatandaşları kalır. Size 24 saat içindeülkeye dönme çağrısı yapıyorum. Aksi halde haklarında ciddi kararlar almak zorunda kalırız ve bu kararları alırız" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >