Ukrayna'dan Rusya ve Esed rejimine kınama

Ukrayna Dışişleri Bakanı Vadym Prystaiko
Ukrayna Dışişleri Bakanı Vadym Prystaiko

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı İdlib'de 33 Türk askerinin şehit düştüğü hain saldırı sonrası bir mesaj yayınladı. Mesajda, "Esed rejimini destekleyen Rusya'yı kınıyoruz ve Türkiye'ye en içten taziyelerimizi sunuyoruz." denildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Suriye’nin İdlib bölgesinde Türk askerlerinin şehit olduğu saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "İdlib’de gerginliğin tırmanmasından dolayı derin endişe duyuyoruz. Esad rejimini ve onu destekleyerek, askerlerin ve sivillerin ölümüne yol açan Rusya Federasyonu’nun eylemlerini kınıyoruz." denildi.

Suriye’de çatışmaların son bulması çağrısı yapılan açıklamada, "Askerlerini yitiren Türkiye’ye en içten taziyelerimizi sunuyoruz. Şiddetin bir an önce durdurulması ve Suriye sorununun çözümüne yönelik varılan anlaşmaların yerine getirilmesi çağrısında bulunan NATO’nun ve dünya kamuoyunun duruşu ile dayanışma sergiliyoruz. İnsanların acıları son bulmalı, Suriye’de yeni bir insani felaketin önüne geçilmeli." denildi

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >