Ukraynalı denizci kahraman ilan edildi: Kendisiyle birlikte köprüyü havaya uçurdu

Ukraynalı denizci Vitaliy Skakun, kendisiyle birlikte Henichesky Köprüsü'nü havaya uçurdu
Ukraynalı denizci Vitaliy Skakun, kendisiyle birlikte Henichesky Köprüsü'nü havaya uçurdu

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı büyük bir yıkıma yol açtı. Şiddetlenen çatışmalarda Rus tankları durdurulmak istendi. Ukraynalı denizci Vitaliy Skakun, Rus tanklarını durdurmak için kendisiyle birlikte Henichesky Köprüsü'nü havaya uçurdu. Ülkede kahraman ilan edilen denizci Skakun için Ukrayna ordusundan açıklama yapıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün sabaha karşı Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Operasyonların başlamasıyla Ukrayna’ya doğru ilerleyen Rus orduları, hava saldırılarına başladı.

Siviller yardım bekliyor

Rus ordusunun başlattığı hava saldırılarından kaçmak isteyen Ukraynalılar ise sığınaklara ya da yeraltı metro istasyonlarına indi. Ülkede genel seferberlik ilan edilirken, eli silah tutan herkes askere çağrıldı. Rusya’ya karşı direniş devam ederken, ülkeden ayrılmaya çalışan pek çok sivil yardım bekliyor.

Kendisiyle birlikte köprüyü havaya uçurdu

Başkent Kiev'de bomba sesleri yükselirken Ukraynalı denizci Vitaliy Skakun, Rus tanklarının ilerlemesini durdurmak için kendisiyle birlikte Henichesky Köprüsü'nü havaya uçurdu. Skakun'un, önceden köprüye bombalar döşediği ancak ayrılmak için zamanının kalmadığı belirtildi.

Kahraman ilan edildi

Köprüyle beraber havaya uçan Skakun, ülkede kahraman ilan edildi. Ukrayna basınında yer alan haberlerde, "Skakun'un kahramanca eylemi, düşmanın ilerlemesini önemli ölçüde yavaşlattı. Birim organize olup savunma için yeniden konuşlandı" denildi.

Bu görev için gönüllü oldu

Ordudan yapılan açıklamada ise "Tank ilerleyişini durdurmak için Henichesky karayolu köprüsünü havaya uçurma kararı alındı. Denizci Vitaliy Skakun, bu görevi yerine getirmek için gönüllü oldu ve düşmanı durdurmak için Henichesky karayolu köprüsünü havaya uçurdu" denildi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >