Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Öğrencilere 10 GB ücretsiz internet vaadi hayata geçiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

AK Parti'nin seçim beyannamesindeki öğrencilere ücretsiz internet vaadine ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "10 GB ücretsiz internet vaadi hayata geçiyor. Operatörlerden teklif alma aşamasına geldik" ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ve haber müdürleriyle TCDD Genel Müdürlüğü'nde bir araya geldi.

Bakanlıkça 2002-2023 yıllarında gerçekleştirilen yatırımlarla ilgili bilgi veren Uraloğlu, 2023-2028 yılları arasında hayata geçirilecek proje ve yatırımları açıkladı, ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Operatörlerden teklif alma aşamasına geldik"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ak Parti'nin seçim beyannamesi ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, gençlere 10 GB ücretisz internet vaadiyle ilgili olarak, "Operatörlerden teklif alma aşamasına geldik" dedi. Uraloğlu, konuya ilişkin çok yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamada bulunacağını belirtti. ÖTV'siz telefon vaadiyle ilgili bakanlıklar arasındaki iletişim ve çalışmanın sürdüğünü belirten Uraloğlu, listede sadece yerli üretim cep telefonları olacağı haberleriyle "henüz bir netlik olmadığı" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin seçim beyannamesini olarak;

"Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz" demişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >