Ulaştırma Bakanı Uraloğlu olası İstanbul depremi için tahliye planını açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, olası İstanbul depreminde tahliye planlarının hazır olduğunu ve başta köprüler olmak üzere güçlendirme çalışması yaptıklarını açıkladı. Uraloğlu, "Tahliye Kuzey Marmara Otoyolu-Kınalı Malkara yönünden olacak" şeklinde açıklama yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'da medya temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda konuştu. Olası İstanbul depremiyle ilgili tahliye planlarının hazır olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, tahliyenin Kuzey Marmara Otoyolu-Kınalı Malkara yönünden olacağını ifade etti.

Bakan Uraloğlu'ndan önemli açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı etkinlikte gündemdeki konulara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

''İstanbul için tahliye planı hazır"

Olası İstanbul depremi için tahliye planlarının hazır olduğunu belirten Uraloğlu, depreme hazırlık için köprü ve otoyollara dönük güçlendirme çalışmalarına dikkat çekti.

''Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Malkara yönünden olacak"

'İstanbul'un aort damarı' diyerek Kuzey Marmara Otoyolu'nu işaret eden Uraloğlu şöyle konuştu; ''Biz Kınalı-Malkara dediğimiz Çanakkale istikametinden gerek tahliye, gerekse de acil yardımı da oradan da sağlamış olacağız. Aynı şekilde Osmangazi Köprüsü'nden Kuzey Marmara Otoyolu'ndan sağlamış olacağız.

''Köprülerin askı halatlarını yeniliyoruz"

İstanbul'daki iki tane köprümüzün askı halatlarının birini yeniledik. 15 Temmuz ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de devam ediyoruz. Askı halatlarını yeniliyoruz ve bunların rutin kontrollerini yapıyoruz.Özellikle otoyollar üzerindeki viyadüklerin deprem güçlendirmelerini yapıyoruz.''

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >