Ülkemizde gezebileceğiniz birbirinden güzel müzeler

Müze
Müze

Tarihimize ışık tutan müzeler, bulundukları iller ve görüntüler

Müzeler, tüm dünya tarihi için vazgeçilmez ögelere sahip heykelleri, resimleri, kullanılan aletleri barındıran resmi kurumlardır. Bir ülkenin kültürünü müzeler sayesinde yükseklere taşımak oldukça olağandır. Önemli olan bu konuda yeterli eğitimi vermek ve yeterli desteklemelerde bulunmaktır. Kültürel gelişimimiz açısından müze gezmek bize gerçekten çok fayda sağlayacaktır. Çünkü gezdiğiniz yerde, o yerin tarihi hakkında pek çok sırra ulaşacaksınız. Örnek vermek gerekirse tarihi bir müzede dolaşıyorsunuz, karşınıza çok eskiden kullanılan alet edavatları görüyorsunuz. Bu gördükleriniz ülkemizin geçmişinde kullanılmış veyahut çok çok eski tarihlerde kullanılmış eşyalar olabilirler. Bu sayede o bölgede yaşanan hayatı daha iyi anlamış oluruz. Sizlere ülkemizde gezebileceğiniz birbirinden güzel müzeleri sıraladık.
Adana Arkeoloji Müzesi
1924 yılında kurulan Adana Arkeoloji Müzesi ülkemizde kurulan en eski 10 müzeden birisidir. Burada Adana ve tüm Çukurova bölgesinin tarihi eserlerini görmeniz mümkündür.
Adana Arkeoloji Müzesi 1924 yılında kurulan Adana Arkeoloji Müzesi ülkemizde kurulan en eski 10 müzeden birisidir. Burada Adana ve tüm Çukurova bölgesinin tarihi eserlerini görmeniz mümkündür.
Adıyaman Müzesi
Adıyaman müzesinde birçok tarih perdesinden eserler görebilirsiniz. Paleolitik dönemden başlayıp kalkolitik döneme oradan tunç çağına ve Osmanlı dönemine kadar birçok tarihi çağda kullanılan aletleri ve paraları görebilirsiniz.
Adıyaman Müzesi Adıyaman müzesinde birçok tarih perdesinden eserler görebilirsiniz. Paleolitik dönemden başlayıp kalkolitik döneme oradan tunç çağına ve Osmanlı dönemine kadar birçok tarihi çağda kullanılan aletleri ve paraları görebilirsiniz.
İshakpaşa Sarayı, Ağrı
Aslında saraydan öte bir külliyedir. Ve İstanbul Topkapı Sarayından sonra son devirde yapılan bir saray özelliğini korumaktadır.
İshakpaşa Sarayı, Ağrı Aslında saraydan öte bir külliyedir. Ve İstanbul Topkapı Sarayından sonra son devirde yapılan bir saray özelliğini korumaktadır.
Anadolu Medeniyetler Müzesi, Ankara
Kendine özgü koleksiyonları ile dünyanın sayılı müzelerinden birisi olan Anadolu Medeniyetler Müzesinde Anadolu arkeolojisi paleolitik dönemden Osmanlı dönemine kadar kronolojik bir sıra ile sergilenmektedir.
Anadolu Medeniyetler Müzesi, Ankara Kendine özgü koleksiyonları ile dünyanın sayılı müzelerinden birisi olan Anadolu Medeniyetler Müzesinde Anadolu arkeolojisi paleolitik dönemden Osmanlı dönemine kadar kronolojik bir sıra ile sergilenmektedir.
Aydın Afrodisias Müzesi
1987 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınan Afrodisias antik kenti 2004 yılında bir jüri tarafından dünyanın en iyi antik kentleri arasında olduğuna karar verilmiştir.
Aydın Afrodisias Müzesi 1987 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınan Afrodisias antik kenti 2004 yılında bir jüri tarafından dünyanın en iyi antik kentleri arasında olduğuna karar verilmiştir.
Bolu Müzesi
Bolu müzesinde yaklaşık olarak 17000 adet farklı tarihi eser bulunmaktadır. Etnografik ve arkeolojik eserlerin son derece titiz bir şekilde saklandığını burada görebilirsiniz.
Bolu Müzesi Bolu müzesinde yaklaşık olarak 17000 adet farklı tarihi eser bulunmaktadır. Etnografik ve arkeolojik eserlerin son derece titiz bir şekilde saklandığını burada görebilirsiniz.
Denizli Hierapolis Arkeoloji Müzesi
Hierapolis Arkeoloji müzesinde eski lahitler ve heykeller salonu, küçük eserler salonu ve Hierapolis tiyatro salonu gibi bölümler bulunmaktadır.
Denizli Hierapolis Arkeoloji Müzesi Hierapolis Arkeoloji müzesinde eski lahitler ve heykeller salonu, küçük eserler salonu ve Hierapolis tiyatro salonu gibi bölümler bulunmaktadır.
Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi
Türkiye'de özel kurum desteği ile hayata geçirilen ilk müzedir. Müze bünyesinde neolotik, kalkolitik, Tunç, Hitit, Frig, Helenistik, roma, Bizans, Osmanlı dönemi ait yaklaşık 22000 adet tarihi eser bulunmaktadır.
Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi Türkiye'de özel kurum desteği ile hayata geçirilen ilk müzedir. Müze bünyesinde neolotik, kalkolitik, Tunç, Hitit, Frig, Helenistik, roma, Bizans, Osmanlı dönemi ait yaklaşık 22000 adet tarihi eser bulunmaktadır.
Kırşehir Müzesi
Kırşehir müzesinde eski dönemlere ait Kırşehir bölgesinde yaşamış halkların tarihi eserleri görmeniz mümkündür. İki katlı olan müzede alt kat arkeolojik kapsamda üst kat ise etnografya kapsamında düzenlenmiştir.
Kırşehir Müzesi Kırşehir müzesinde eski dönemlere ait Kırşehir bölgesinde yaşamış halkların tarihi eserleri görmeniz mümkündür. İki katlı olan müzede alt kat arkeolojik kapsamda üst kat ise etnografya kapsamında düzenlenmiştir.
Konya Mevlana Müzesi
Günümüzde en çok ziyaret edilen müzelerden birisidir Konya Mevlana müzesi. Mevlana Celaleddin Rumi'nin Kubbe-i Harda olarak bilinen türbesi, dergah eşyaları, değerli el yazmaları bulunmaktadır. Bunun dışında bugünkü kemanları öncüsü sayılan 8 telli keman da bulunmaktadır.
Konya Mevlana Müzesi Günümüzde en çok ziyaret edilen müzelerden birisidir Konya Mevlana müzesi. Mevlana Celaleddin Rumi'nin Kubbe-i Harda olarak bilinen türbesi, dergah eşyaları, değerli el yazmaları bulunmaktadır. Bunun dışında bugünkü kemanları öncüsü sayılan 8 telli keman da bulunmaktadır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >