Uluslararası öğrenciler Türkiye sevgisini anlattı

​Türkiye'deki uluslararası öğrenciler
​Türkiye'deki uluslararası öğrenciler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) Türkiye Bursları programı ile ülkemizdeki üniversitelerde eğitim alan uluslararası öğrencilerin, Türk yemeklerini, filmleri, şehirleri ve zorlandıkları Türkçe kelimeleri anlattığı video filme eğlenceli anlara sahne oldu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) Türkiye Bursları programı ile ülkemizdeki üniversitelerde her yıl; lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde binlerce uluslararası öğrenci burslu olarak eğitim alma imkânı elde ediyor. Birçok şehirde eğitim için yaşayama başlayan uluslararası öğrenciler alışma süreçlerinde farklı bir kültürde ve ülkede bulunmanın zorluğunu yaşasalar da zamanla her biri Türkiye’yi çok seviyor.

En özleyecekleri şey: Türkçe konuşmak ve Türk dostluğu

Dünyanın farklı ülkelerinden uluslararası öğrenciler zorlandıkları kelimeleri, en sevdikleri Türk yemeklerini, Türk filmlerini ve sevdikleri şehirlere ilişkin bir video çekti. Eğlenceli anlara sahne olan videonun ortak notası ise Türkiye sevgisiydi. Uluslararası öğrenciler, Türkiye’den gittiklerinde ise en çok özleyecekleri şeyin, Türkçe konuşmak ve Türk dostluğunu olduğunu ifade etti.

2012 yılında 42 bin civarı başvuruyla başlayan Türkiye Bursları 2021 yılı itibariyle 178 farklı ülkeden 165 bin başvuru seviyesine ulaşmış durumdu. Yapılan değerlendirmelerin ardından ise her yıl yaklaşık 5 bin uluslararası öğrenciye burs veriliyor. Türkiye’deki eğitimlerini tamamlayan uluslararası öğrenciler ise, ülkemizin birer gönüllü elçisi olarak dünyanın dört bir yanında “Türkiye Mezunu” sıfatıyla pek çok farklı alanda önemli çalışmalar yürütüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >