Hitabet alanındaki başarılarını yaz kampı ile taçlandırdılar

UMAD Genel Merkez'de düzenlenen sertifika programından bir kare
UMAD Genel Merkez'de düzenlenen sertifika programından bir kare

Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği (UMAD) ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü iş birliği ile İstanbul’da 08-26 Ağustos 2022 tarihlerinde hitabet alanında 81 il birincisinin de aralarında yer aldığı imam hatip öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen Davet ve İrşad İletişim Sertifikası Mezuniyet Programı derneğin Esenyurt’taki genel merkezinde gerçekleştirildi.

Iğdır İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Davut Güneş’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program UMAD Davet ve İrşad Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Karataş, UMAD Başkanı Abdulvahap Ekinci ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül’ün açılış konuşmalarıyla devam etti.

"Allah’a sığınmadan başarılmaz"

Prof. Dr. Mustafa Karataş
Prof. Dr. Mustafa Karataş

UMAD Davet ve İrşad Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Karataş, gençlere hitaben yaptığı konuşmada yükün ağır olduğunu, Allah’ın rahmetine sığınmadan tebliğde başarılı olunamayacağını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Sözü Hakk için kullanırsak kalbe ulaşır, bu şekilde bir kulaktan girip diğerinden çıkmaz. Küp içindekini sızdırıyor. Kalp güzelse suretimiz de güzeldir. Buradaki dersleri çift kanatlı yaptık. Menfaat için değil, biz olgunlaşalım diye bu dersleri verdik. Gönül dersleri, diksiyon dersleri, şuur dersleri verdik. İslam’a hizmetleriniz için duacıyım.

Sertifika programından bir görüntü
Sertifika programından bir görüntü

"Hazreti Musa gibi olacağız"

İnsanların ilim ve irfandan uzakta yaşadığı bir dönemde gerçekleştirilen bu programın çok önemli ve anlamlı olduğunu söyleyen

UMAD Başkanı Abdulvahap Ekinci, zaman ve ihtiyaç açısından bazı programların daha fazla önem arz ettiğini ifade etti:

Bu dönemde hak ve hakikatı insanlara ulaştırmak çok önem arz ediyor. Osmanlı binbir türlü hile ile yıkıldıktan sonra insanlar zifiri karanlıkta yaşadı. Mehmet Akif o karanlığa hitaben, “Yâ Râb, bu uğursuz gecenin yok mu sabâhı? Mahşerde mi bîçârelerin, yoksa felâhı!” demişti. Akif’in ümit veren çok mısrası var. Kur’an-ı Kerim’e ve sünnete baktığımızda Cenab-ı Allah’ın vaadini ve müjdelerini görüyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı, talim ve terbiyeyi bir araya getirdi yeniden. Dünün hayali, bugünün gerçeği oldu. Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz.

(Programa katılan öğrenciler) Kalple konuşmanın önemini ortaya koydular ve insanlara müjde verdiler. Bizim hem davete hem irşada ihtiyacımız var.

Gençlerimiz artık Hazreti Musa gibi en yumuşak şekilde tebliği yapacak, İslam’ı anlatacak

Tüm olumsuz davranışlarına rağmen insanlara bir doktor hassasiyetiyle yaklaşacağız.

UMAD Başkanı Abdulvahap Ekinci
UMAD Başkanı Abdulvahap Ekinci

"Sesi değil, sözü yükselteceğiz"

En güzel konuşmanın hal diliyle ortaya koyulduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, sözün gücüne vurgu yaparak şunları söyledi:

Sesi değil, sözü yücelteceğiz, insanları en iyi metotla doğruya, iyiye çağıracağız. İlahi hakikat bile olsa uygun bir tarzla sözü söylemezsek, söylediğimiz sözün karşımızdakinin gözünde hiçbir kıymeti kalmaz ve o insanlarla aramızda bir engel oluşabilir. Bizim gençlerden beklentimiz çok yüksek.

UMAD Genel Merkez’de düzenlenen tören, öğrencilere sertifikaların tesliminin ardından fotoğraf çekimiyle sona erdi. Programı Emirhan Çalık birinci, Muhammed Can Göncü ikinci, Davut Güneş ise üçüncü olarak tamamladı

Öğrenciler dolu dolu üç hafta geçirdi

Üç hafta süren programda Türkiye’de ve kendi şehirlerinde hitabet alanında dereceye giren imam hatip lisesi öğrencilerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlanması, hitabet alanında yeteneklerinin geliştirilmesi, hutbe ve vaaz konularında bilgi ve becerilerinin artırılması amaçlandı. Mesleki ders ve uygulamaların yanı sıra, öğrenciler kamp boyunca çeşitli sportif aktivitelere ve kültürel gezilere de katıldı

UMAD hakkında

Uluslararası Müslüman Âlimler Dayanışma Derneği müstakil sivil bir kuruluş olup 2015 yılında 34-217/023 sayılı kanuni izinle uluslararası bir özelliğe sahip olarak faaliyete başladı. Derneğin merkezi İstanbul’da bulunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >