Umreden dönenler Ankara ve Konya'da karantinaya alındı😷

Umreden dönenler karantina için yurtlara götürülürken
Umreden dönenler karantina için yurtlara götürülürken

Umreden dönen Türk vatandaşları Ankara ve Konya'daki 5 yurtta karantina altına alındı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konuya ilişkin, "Umreden dönen vatandaşlarımızın sağlık kontrolleri yapıldı. Coronavirüse karşı rehavet ve panik yok, tedbir var" açıklamasını yaptı. Sağlık Bakanı Koca ise "Şüpheli bulunanlar gelir gelmez hastaneye kaldırılıp testleri yapılmaktadır. Tedbirlerde tavizsiz olalım" açıklamasında bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada, umre amacıyla Suudi Arabistan'da bulunan vatandaşların Türkiye'ye dönmelerinin ardından 14 günlük karantina sürelerini geçirecekleri bir yer ihtiyacı hasıl olduğu vurgulanarak, "Bu çerçevede, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı Ankara ve Konya'daki bazı yurtlar, umreden dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş ve söz konusu karantina süreci başlamıştır." denildi.

Yurtlardaki öğrenciler başka yurtlara nakil edildi

Açıklamada, "Üniversitelerin üç haftalık tatil süreciyle birlikte büyük oranda boş olan bu yurtlarımızda kalan az sayıdaki öğrencimizin de başka yurtlara nakilleri sağlanarak herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır." ifadesi kullanıldı.

Ankara'daki yurtların isimleri ve kalan misafir sayısı şöyle:

Şehit Özel Harekat: 2064

Milli İrade: 1880

Gölbaşı: 1448

Toplam: 5392

Konya'daki yurtların isimleri ve kalan misafir sayısı ise şöyle:

Tahir Büyükkörükçü: 2228

Kutalmışoğlu: 2710

Toplam: 4938

Sağlık Bakanı Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Umreden dün geceden itibaren dönen yolcular Ankara ve Konya’daki öğrenci yurtlarında karantina mantığı ile ayrı odalara yerleştirilmektedir. Şüpheli bulunanlar gelir gelmez hastaneye kaldırılıp testleri yapılmaktadır. Tedbirlerde hep birlikte tavizsiz olalım." açıklamasını yaptı.

"Umreden daha önce dönenler de sağlık taramasından geçirildi"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, umreden daha önce dönenlerin de şimdi dönenler gibi sağlık taramasından geçirildiğini, şüphelilerin testlerinin yapıldığını bildirdi. Koca, şu bilgileri verdi:

"Umreden daha önce dönenler, tıpkı şimdi dönenler gibi sağlık taramasından geçirildi. Şüphelilerin testleri yapıldı. Umre ziyaretçileri virüse karşı tedbirlerini ise seyahatlerinde sağlık ekiplerimizin verdiği eğitimle aldı. Ülkede ilk 14 günü henüz doldurmayanları takip ediyoruz."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan açıklama

Umreden dönen Türk vatandaşlarıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan da bir açıklama geldi.

Kalın, "Umreden dönen vatandaşlarımızın sağlık kontrolleri yapıldı. Coronavirüse karşı rehavet ve panik yok, tedbir var" açıklaması yaptı.

Esenboğa'ya inen yolcular Gölbaşı'ndaki yurtlara götürüldü

Ankara'da gece saatlerinde Esenboğa Havalimanı'na inen uçaktaki yolcular önce sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından da bazıları Gölbaşı'ndaki yurtlarda karantinaya alındı.

Polis çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Umre yolcularını taşıyan otobüs şoförleri de özel kıyafetler giydi.

Diyanet'ten 14 gün boyunca evden çıkmayın uyarısı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da dün gece umreden dönen son 5 bin 300 kişinin hem kendi hem de başkalarının sağlığını korumak için 14 gün boyunca evden çıkmamaları uyarısında bulunmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >