Üniversite öğrencisi işitme engelliler için maske üretiyor

Ashley ve annesi işitme engelliler için maske üretiyor
Ashley ve annesi işitme engelliler için maske üretiyor

ABD'li üniversite öğrencisi, koronavirüs salgını neticesinde yaygınlaşan maskelere bir katkıda bulundu. Ashley Lawrance isimli genç kadın, işitme engelliler için önünde saydam bir pencere olan maskeler üretmeye başladı.

ABD Doğu Kentucky Üniversitesi İşitme Engelliler Eğitimi okuyan Ashley Lawrance (21) özel bir koronavirüs maskesi üretmeye başladı.

Lawrance, "Herkesin evinden çoklu kullanım sağlayan maskeler üretmeye başladığını gördüm ve 'Peki ya işitme engelliler ne olacak' diye kendi kendime düşündüm." dedi.

Salgın nedeniyle son sınıf stajını da evden yürüten Lawrance, büyük bir nüfusun (işitme engelliler) görmezden gelindiğini düşündüğünü söyledi. "Şu an panik halindeyiz ve birçok insan düşünülmüyor. Böyle bir zamanda insanların böyle bir şeye ihtiyacını düşündüm." ifadelerini kullanan Lawrance, annesiyle birlikte dudak kısımları saydam maskeler üretmeye başladı.

Lawrance, "Bazı insanlar koklear implant ve işitme cihazı kullandığı için eğer maskeyi kulağının arkasından geçiremiyorsa farklı şeyler deniyoruz." dedi.

Dudak okuma gibi teknikleri kullanan insanlar için maskenin önünde saydam bir pencere olması gerektiğine dikkati çeken Lawrance, maskeler için hiçbir ücret talep etmediğini, "Bir insanın ihtiyacı varsa, ihtiyacı var ve bunun için para ödememeleri gerektiğini düşünüyorum." ifadeleriyle dile getirdi.

dhhmaskproject@gmail.com mail adresinden sipariş alan Lawrance'a, bu linkten bağış da yapılabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >