Üniversitelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Arşiv
Arşiv

2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mümkün olan en kısa sürede yükseköğretimde yüz yüze eğitim-öğretimi başlatmayı hedefliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''En kısa sürede yüz yüze eğitimi başlatmayı hedefliyoruz. Uzaktan eğitim tecrübesi önemli ama örgün eğitimin yerini tutamayacağı açıktır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle;

Türkiye, yıllar boyunca yükseköğretimde sıkıntılar yaşamıştır. Gençlerimiz ve aileleri büyük fedakarlıklara katlanıyorlardı. Ülkemizin potansiyeli ve ihtiyacı, mevcut kapasitenin çok üstündeydi. Artık rekabet, herhangi bir üniversiteye girmekte değil, hedeflenen üniversiteye girmekte yaşanıyor.

'YÖK Anadolu' projesi

YÖK tarafından hazırlanan yeni bir projenin müjdesini paylaşmak istiyorum; YÖK Anadolu projesi. Bu adla başlatılan çalışma, Anadolu'da yeni gelişen üniversiteleri, daha gelişmiş üniversitelerle eşleştirerek eksiklerin hızla giderilmesini hedefliyor. Eşleşme yapılan üniversitenin öğrencileri, diğer üniversitenin programına iştirak edebilecektir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >