Üniversiteli gençleri, annesini öldüren acımasız katil: Edmurd Kemper

arşiv
arşiv

Bir dergi ile yapılan röportajında , sokakta yürüyen güzel bir kız görünce ne düşünürsün sorusuna, “Bir yanım onunla konuşmak, buluşmak, ister; diğer yanım ise kafasını bir sopaya geçirirsem nasıl görüneceğini merak eder” şeklinde cevap veren, yüksek IQ derecesine sahip, 2.05 boyundaki dev görünümlü seri katil Edmurd Kemper'ın kan donduran yaşamını derledik...

1957 yılında anne ve babasının boşanmasının ardından annesi ve ikiz kardeşiyle birlikte Montana’ya taşınan Edmurd Kemper, alkolik annesiyle hiçbir zaman anlaşamadı ve yaşadığı tüm problemlerden onu sorumlu tuttu.


                                    
                                    
                                    Sorunlu bir çocukluk geçiren Kemper, kız kardeşlerinin oyuncak bebeklerini kesmekten haz alıyor, ikiz kardeşlerini  "gaz odası" olarak adlandırdığı bir oyun oynamaya zorluyordu; Kemper, kendi kurguladığı bu oyunda , gaz odasında boğuluyormuş rolü yapıyordu. 
Annesi, hal ve hareketlerini ‘tuhaf’ bulduğu Kemper’ı aynı odada kaldığı ikiz kardeşlerine zarar verebileceği düşüncesiyle karanlık bodrum katına yerleştirdi. 10 yaşından itibaren bodrumda yapayalnız bırakılan Kemper,karanlıktan ve örümceklerden çok korkuyor yalnız kaldığı gecelerde kabus görüyordu.
Sorunlu bir çocukluk geçiren Kemper, kız kardeşlerinin oyuncak bebeklerini kesmekten haz alıyor, ikiz kardeşlerini "gaz odası" olarak adlandırdığı bir oyun oynamaya zorluyordu; Kemper, kendi kurguladığı bu oyunda , gaz odasında boğuluyormuş rolü yapıyordu. Annesi, hal ve hareketlerini ‘tuhaf’ bulduğu Kemper’ı aynı odada kaldığı ikiz kardeşlerine zarar verebileceği düşüncesiyle karanlık bodrum katına yerleştirdi. 10 yaşından itibaren bodrumda yapayalnız bırakılan Kemper,karanlıktan ve örümceklerden çok korkuyor yalnız kaldığı gecelerde kabus görüyordu.

                                    
                                    
                                    Edmurd Kemper’ın ilk kurbanları kediler olmuştu. 10 yaşındayken yakaladığı bir kediyi bıçakla parçalayan Kemper, bir başka kediyi de canlı canlı gömmüştü. Annesiyle yaşamaktan bunalan Edmurd Kemper evden kaçarak bir süre babasının yanında yaşamaya başlarken, üvey annesinin isteğiyle istemeyerek de olsa tekrar annesinin yanına gönderilmişti. Kemper, bir süre sonra da babaannesi ve dedesinin yanına yerleşerek yeni bir hayata başladı.
Edmurd Kemper’ın ilk kurbanları kediler olmuştu. 10 yaşındayken yakaladığı bir kediyi bıçakla parçalayan Kemper, bir başka kediyi de canlı canlı gömmüştü. Annesiyle yaşamaktan bunalan Edmurd Kemper evden kaçarak bir süre babasının yanında yaşamaya başlarken, üvey annesinin isteğiyle istemeyerek de olsa tekrar annesinin yanına gönderilmişti. Kemper, bir süre sonra da babaannesi ve dedesinin yanına yerleşerek yeni bir hayata başladı.

                                    
                                    
                                    Edmund Kemper henüz 15 yaşındayken 1963 Ağustosunda,  ilk cinayetini işledi. Kemper, büyükannesini  başından silahla vurmuş, yaşlı kadını öldürdüğünden emin olmak için defalarca bıçaklamıştı.
Büyükannesini öldüren Edmund, soğukkanlılıkla büyükbabasının işten dönmesini bekledi. Evine gelen yaşlı adamın da sonu karısı gibi oldu.
İşlediği cinayetleri itiraf eden Kemper, Polisin neden büyükanneni öldürdün sorusuna “Yalnızca büyükannemi öldürmenin nasıl bir his olduğunu merak ettim ”şeklinde yanıt vermişti.
Büyükannesini ve büyükbabasını öldürmesinden sonra akli dengesi yerinde olmadığına karar verilen paranoid şizofreni hastası olduğu ortaya çıkan Kemper, 1963’te yüksek güvenlikli bir akıl hastanesine kapatıldı.
Edmund Kemper henüz 15 yaşındayken 1963 Ağustosunda, ilk cinayetini işledi. Kemper, büyükannesini başından silahla vurmuş, yaşlı kadını öldürdüğünden emin olmak için defalarca bıçaklamıştı. Büyükannesini öldüren Edmund, soğukkanlılıkla büyükbabasının işten dönmesini bekledi. Evine gelen yaşlı adamın da sonu karısı gibi oldu. İşlediği cinayetleri itiraf eden Kemper, Polisin neden büyükanneni öldürdün sorusuna “Yalnızca büyükannemi öldürmenin nasıl bir his olduğunu merak ettim ”şeklinde yanıt vermişti. Büyükannesini ve büyükbabasını öldürmesinden sonra akli dengesi yerinde olmadığına karar verilen paranoid şizofreni hastası olduğu ortaya çıkan Kemper, 1963’te yüksek güvenlikli bir akıl hastanesine kapatıldı.

                                    
                                    
                                    Akıl hastanesinde geçirdiği 6 yılın ardından 21 yaşında serbest bırakılan Edmund Kemper, 2.05 boyu ve 150 kiloluk cüssesiyle fiziksel olarak büyük değişikliğe uğramıştı.
Doktorları Kemper’a  geçmişteki kötü anılar ve psikolojik sorunları nedeniyle annesiyle yaşamasını önermese de anne-oğlun yolları, Santa Cruz'da tekrar birleşti.  
Akıl hastanesinden çıkmasının ardından 2 yıl sakin bir yaşam geçiren Kemper, 1972’de arabasına aldığı iki üniversiteli otostopçu kızı ıssız bir yere götürüp bıçaklayarak öldürdü. 
Öldürdüğü kızların cesetlerini evine getiren Kemper, birkaç saat boyunca cesetlerin fotoğraflarını çekerek, parçalara ayırdı, gün aydınlanırken vücut parçalarını torbalayıp gömdü ve kesik başları da bir çukura attı.
Dört ay sonra başka bir otostop çeken genç kızı kaçırdı, onu boğdu, cesedine tecavüz etti, sonrada genç kızın cesedini parçalamak için evine getirdi.
Aynı süreç, arabasına binen üç kadın kurbanla daha tekrarlanacaktı. Kemper, öldürmekten açıkça zevk alıyor olsa da onu en çok mutlu eden şey kurbanlarını öldürdükten sonra cesetleri parçalamak ve vücut parçalarının bazılarını saklamaktı.
En az iki vakada da kurbanlarının bacak etlerini kesip fırın makarnası içinde pişirip yemişti.
Akıl hastanesinde geçirdiği 6 yılın ardından 21 yaşında serbest bırakılan Edmund Kemper, 2.05 boyu ve 150 kiloluk cüssesiyle fiziksel olarak büyük değişikliğe uğramıştı. Doktorları Kemper’a geçmişteki kötü anılar ve psikolojik sorunları nedeniyle annesiyle yaşamasını önermese de anne-oğlun yolları, Santa Cruz'da tekrar birleşti. Akıl hastanesinden çıkmasının ardından 2 yıl sakin bir yaşam geçiren Kemper, 1972’de arabasına aldığı iki üniversiteli otostopçu kızı ıssız bir yere götürüp bıçaklayarak öldürdü. Öldürdüğü kızların cesetlerini evine getiren Kemper, birkaç saat boyunca cesetlerin fotoğraflarını çekerek, parçalara ayırdı, gün aydınlanırken vücut parçalarını torbalayıp gömdü ve kesik başları da bir çukura attı. Dört ay sonra başka bir otostop çeken genç kızı kaçırdı, onu boğdu, cesedine tecavüz etti, sonrada genç kızın cesedini parçalamak için evine getirdi. Aynı süreç, arabasına binen üç kadın kurbanla daha tekrarlanacaktı. Kemper, öldürmekten açıkça zevk alıyor olsa da onu en çok mutlu eden şey kurbanlarını öldürdükten sonra cesetleri parçalamak ve vücut parçalarının bazılarını saklamaktı. En az iki vakada da kurbanlarının bacak etlerini kesip fırın makarnası içinde pişirip yemişti.

                                    
                                    
                                    1973 yılının Ocak ayı itibariyle Santa Cruzlu yetkililer, “Öğrenci  Katili” denilen seri katili aramaya başlamışlardı başlamasına ama polis teşkilatı içinde Kemper’dan şüphelenen bir polis dahi yoktu. Zira Kemper sahip olduğu yüksek sosyal zeka sayesinde yaşadığı çevrede çok seviliyor, yerel polis teşkilatında birçok kişiyi tanıyordu.
İşlediği son cinayetten birkaç ay sonra paskalya tatili sırasında, Kemper  küçüklüğünden beri sorunlar yaşadığı annesini de vahşice katletti.
Uyuyan annesinin başını çekiçle ezen Kemper,  daha sonra annesinin gırtlağını keserek çöp öğütücüsüne attı.  Kemper,  annesini neden öldürdüğü sorusuna “Yıllar boyu bana o kadar çok bağırıp hakaret etti ki bence bu yaptığım doğrudur “ diyerek cevap verecekti.
Canavarca hislerle annesini öldüren Kemper evden uzaklaşıp izini kaybetmek yerine telefona sarıldı ve annesinin en yakın arkadaşını  akşam yemeğine davet etti.
Akşam yemeği için eve gelen talihsiz kadını kafasını tuğlayla ezerek öldüren Kemper, arabasına bindi Colorado’ya geldiğinde Santa Cruz teşkilatındaki arkadaşlarına telefon edip suçlarını itiraf etti.
1973 yılının Ocak ayı itibariyle Santa Cruzlu yetkililer, “Öğrenci Katili” denilen seri katili aramaya başlamışlardı başlamasına ama polis teşkilatı içinde Kemper’dan şüphelenen bir polis dahi yoktu. Zira Kemper sahip olduğu yüksek sosyal zeka sayesinde yaşadığı çevrede çok seviliyor, yerel polis teşkilatında birçok kişiyi tanıyordu. İşlediği son cinayetten birkaç ay sonra paskalya tatili sırasında, Kemper küçüklüğünden beri sorunlar yaşadığı annesini de vahşice katletti. Uyuyan annesinin başını çekiçle ezen Kemper, daha sonra annesinin gırtlağını keserek çöp öğütücüsüne attı. Kemper, annesini neden öldürdüğü sorusuna “Yıllar boyu bana o kadar çok bağırıp hakaret etti ki bence bu yaptığım doğrudur “ diyerek cevap verecekti. Canavarca hislerle annesini öldüren Kemper evden uzaklaşıp izini kaybetmek yerine telefona sarıldı ve annesinin en yakın arkadaşını akşam yemeğine davet etti. Akşam yemeği için eve gelen talihsiz kadını kafasını tuğlayla ezerek öldüren Kemper, arabasına bindi Colorado’ya geldiğinde Santa Cruz teşkilatındaki arkadaşlarına telefon edip suçlarını itiraf etti.

                                    
                                    
                                    Toplam sekiz cinayetten hüküm verilen  Kemper kendisi hakkında işkenceyle ölüm istedi.
Kemper yargılandığı mahkemede akli dengesinin yerinde olmaması göz önüne alınarak idama değil, ömür boyu hapse mahkum edildi.
Toplam sekiz cinayetten hüküm verilen Kemper kendisi hakkında işkenceyle ölüm istedi. Kemper yargılandığı mahkemede akli dengesinin yerinde olmaması göz önüne alınarak idama değil, ömür boyu hapse mahkum edildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >