Ünlü aktör Harrison Ford, kariyeri adına bir ilk yaşamaya hazırlanıyor

​Ünlü aktör Harrison Ford, kariyeri adına bir ilk yaşamaya hazırlanıyor

50 yıllık bir oyunculuk kariyerine sahip olan Harrison Ford, ilk kez bir animasyon filminde rol almaya hazırlanıyor.

Gecce.com'un haberine göre; Dünyaca ünlü aktör Harrison Ford, kariyerinde bir ilki yaşamaya hazırlanıyor. 50 yılı geçkin oyunculuk kariyerine sahip olan, Star Wars ve Indiana Jones gibi efsanevi serilerde büyük rolleri üstlenen Harrison Ford'un, bir animasyon filminde bugüne kadar hiç rol almaması garipseniyordu.


75 yaşındaki aktör, bu tabuyu yıktı ve "Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı" filminin devamının seslendirme kadrosuna dahil oldu. Yeni bir habere göre, Ford ilki beğeniyle karşılanan animasyon filminin baş karakterini seslendirecek.

Harrison Ford hakkında

                                    13 Temmuz 1942'de radyo oyuncusu Dorothy Nidelman ve oyunculuk da yapan reklam ajansı yöneticisi Christopher Ford'un oğlu olarak Illionis, Chicago'da dünyaya geldi. Babası Alman ve İrlanda kökenli bir Katolik, annesi ise Beyaz Rusya kökenli Aşkenazi'dir. Üyesi olduğu Boy Scouts of America’da başarılı olan Ford, 1960 yılında Park Ridge, Illinois'teki Maine East High School okulundan mezun oldu. Üniversite eğitimi için Wisconsin'deki Ripon College okuluna gitti. Burada Sigma Nu isimli derneğe katılan Ford, kızlarla tanışabilme umudu adına okuldaki drama derslerine de katılıyordu. Brothers Gross isimli folk müzik yapan grupta da yer alan Harrison, eğitimini tamamlayamadan şehirden ayrıldı. 1964 senesinde Los Angeles şehrine gelen Ford, Columbia Pictures'in "Genç Yetenekler" isimli programında küçük roller canlandırdı ve haftada 150 dolar maaş almaya başladı. Devam eden süreçte ilk sinema filmi olan Dead Heat on a Merry-Go-Round'da rol aldı. Bu filmden sonra da Luv adlı yapımda rol aldı. Universal Studios'un Gunsmoke, Ironside, The Virginian, The F.B.I., Love, American Style, Ave Kung Fu TV dizilerinde oynayan Ford, sinema filmlerinde oynayamadığı için sıkkındı. İkinci oğlu Willard Ford 1969 yılında dünyaya gelince marangozluk yapmaya başladı. Aktör bu sebeple The Doors'un konserlerinde çalıştı. George Lucas, evinin tamiri için Ford'u çağırınca aktöre de şans doğdu. Zira çıkış yapabileceği bir film arayan Ford, Akademi Ödülleri'ne aday olan American Grafitti filminde rol alınca sinemaya geri döndü. 1974 yılında The Godfather filmleri ile tanınan Francis Ford Coppola, Konuşma adlı yeni filminde başrolleri Gene Hackman ile Harrison Ford'a verdi.
Harrison Ford hakkında 13 Temmuz 1942'de radyo oyuncusu Dorothy Nidelman ve oyunculuk da yapan reklam ajansı yöneticisi Christopher Ford'un oğlu olarak Illionis, Chicago'da dünyaya geldi. Babası Alman ve İrlanda kökenli bir Katolik, annesi ise Beyaz Rusya kökenli Aşkenazi'dir. Üyesi olduğu Boy Scouts of America’da başarılı olan Ford, 1960 yılında Park Ridge, Illinois'teki Maine East High School okulundan mezun oldu. Üniversite eğitimi için Wisconsin'deki Ripon College okuluna gitti. Burada Sigma Nu isimli derneğe katılan Ford, kızlarla tanışabilme umudu adına okuldaki drama derslerine de katılıyordu. Brothers Gross isimli folk müzik yapan grupta da yer alan Harrison, eğitimini tamamlayamadan şehirden ayrıldı. 1964 senesinde Los Angeles şehrine gelen Ford, Columbia Pictures'in "Genç Yetenekler" isimli programında küçük roller canlandırdı ve haftada 150 dolar maaş almaya başladı. Devam eden süreçte ilk sinema filmi olan Dead Heat on a Merry-Go-Round'da rol aldı. Bu filmden sonra da Luv adlı yapımda rol aldı. Universal Studios'un Gunsmoke, Ironside, The Virginian, The F.B.I., Love, American Style, Ave Kung Fu TV dizilerinde oynayan Ford, sinema filmlerinde oynayamadığı için sıkkındı. İkinci oğlu Willard Ford 1969 yılında dünyaya gelince marangozluk yapmaya başladı. Aktör bu sebeple The Doors'un konserlerinde çalıştı. George Lucas, evinin tamiri için Ford'u çağırınca aktöre de şans doğdu. Zira çıkış yapabileceği bir film arayan Ford, Akademi Ödülleri'ne aday olan American Grafitti filminde rol alınca sinemaya geri döndü. 1974 yılında The Godfather filmleri ile tanınan Francis Ford Coppola, Konuşma adlı yeni filminde başrolleri Gene Hackman ile Harrison Ford'a verdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >