Ünlü aktörün senaryo isyanı: 'Artık beni öldürmeyin!'

Sean Bean, senaristlere seslenerek 'Artık beni öldürmeyin!' dedi.

● Dünyanın en başarılı aktörlerinden biri olarak nitelendirilen İngiliz oyuncu Sean Bean, içerisinde bulunduğu projelere yaptığı etkiyle dikkati çekmeyi başarıyor.

● Yüzüklerin Efendisi, Game of Thrones gibi efsanevi yapımlarda rol alan Bean, senaryo gereği maruz kaldığı enteresan bir 'kaderden' şikayetçi

● Yer aldığı hemen her yapımda senaryo gereği yaşamını yitiren aktör, senaristlere seslenerek 'Lütfen, artık beni öldürmeyin!' dedi.

Peter Jackson'ın sinema şaheseri 'Lord of the Rings' üçlemesinde Boromir karakterine hayat veren Sean Bean, birçok sinema tutkunu için 'efsane oyuncular' kategorisine girmeyi başaralı çok oldu. Yüzüklerin Efendisi'yle güçlendirdiği CV'sini Game of Thrones ile şenlendirmeyi başaran Sean Bean, oldukça enteresan bir senaryo kaderine sahip. 60 yaşındaki yıldız, yer aldığı senaryoların hemen tamamında dizi yahut film bitmeden hayatını kaybediyor.

Sean Bean.
Sean Bean.

35 yıllık kariyerine 90’dan fazla yapım sığdırmayı başarmış olan Sean Bean, bugüne kadar oynadığı filmlerin (diziler hariç) 21’inde ölen karakter rolünü canlandırdı. Canlandırdı yerine öldürdü desek de olur aslında. Oyuncunun hala kim olduğunu hatırlayamadıysanız size bir ipucu verelim: Ned Stark. Daha ilk sezondayken böylesine önemli bir karakterin ölümüyle başlamıştı dizi. İşte Ned Stark’a hayat veren kişi de Sean Bean idi.

Sean Bean, dünyanın 'en başarılı aktörleri' arasında değerlendiriliyor.
Sean Bean, dünyanın 'en başarılı aktörleri' arasında değerlendiriliyor.

'Beni öldürmeyin!'

Sean Bean yer aldığı yapımlarda sürekli ölen karakteri oynamaktan sıkıldı ve 'Beni öldürmeyin' diyerek yeni bir kampanya başlattı. Aktör, bu durumdan meydana gelen bıkkınlığını bugüne kadar izleyicilerine göstermemiş olsa da daha önce bazı yapımları ölen karakteri oynadığı gerekçesiyle reddettiğini de açıkladı.

Ned Stark, HBO yapımı Game of Thrones'un en özel karakterlerinden biri olarak nitelendiriliyordu.
Ned Stark, HBO yapımı Game of Thrones'un en özel karakterlerinden biri olarak nitelendiriliyordu.

Bu rolleri reddetmesinin arkasında ise oldukça haklı bir sebep var. Ünlü aktörü birçok yapımda görüyoruz ancak kariyerine bu kadar ölüm sığdırmış bir aktörün ölmemesini beklemek biraz saçma olur.

Sean Bean kimdir?

Sean Bean, 17 Nisan 1959 tarihinde Sheffield, İngiltere‘de Rita Tuckwood ve Brian Bean çiftinin oğlu olarak doğmuştur. Asıl adı Shaun Mark Bean’dır. Oyuncu olmaya karar vermeden önce babasının yanında kaynak dükkanında çalıştı. Lorraine adında bir kız kardeşi vardır. Rotherham College of Arts and Technology okulunda eğitim gördü. Londra‘da bulunan Royal Dramatik Academy of Arts’ta (RADA) okulundan 1983 yılında mezun oldu.

Tiyatro oyunculuğuna 1986 ve 1988 yılları arasında “Romeo ve Juliet” tiyatro oyununda görev alarak başladı. Tiyatroneri ve dizi ve sinema filmlerinde oynadı. 1992 yılında “Tehlikeli Oyunlar / Patriot Games” adlı sinema filminde Harrison Ford ile birlikte oynarken bir aksiyon sahnesinde gözünün kenarından yaralandı. Peter Jackson‘ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Boromir karakterini canlandırdı. 2007 yılında “Otostopçu” filminde başrolde oynadı. Sean Bean, 1995 yılında BAFTA ödülleri törenini sundu. 2011 yılında “Game of Thrones” adlı dizinin birinci sezonunda (Eddard Ned Stark) karakteri olarak Stark Hanesi’nin başı, Kışyarı Lordu ve Kuzey Muhafızı rolünü oynadı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >