Ünlü astronomlardan kafamızı karıştıracak sözler: Uzaylılar makineye benziyor

Son günlerde uzaylılarla ilgili iddialar ardı ardına gelmeye başladı. Bu sefer de ünlü astronomlar, uzaylılarla ilgili zihnimizi bulandıracak iddialar ortaya attılar.

Şili'de kayıt edilen UFO görüntüleri ve Peru'da bulunan 3 parmaklı uzaylılara ait olduğu iddia edilen pençe, son günlerde dünya dışı varlıkların tartışmasını başka boyutlara taşıdı.

Ünlü astronomlardan Seth Shostak ise olaya çok farklı bir bakış açısıyla baktı: "Biz çeşitli icatlar yaparak, teknolojinin sınırlarını belirlediğimizi zannediyoruz. Oysa ki icat ettiğimizin makinelerin çok daha gelişmişleri, uzaylılar tarafından inşa edildi bile. Böyle bir teknolojiye sahip olan varlıkların, makine gibi görünmesinden doğal ne olabilir ki?" Shostak'ın daha önce de uzaylılar hakkında yaptığı çok tuhaf yorumlar vardı. O zaman da, "İnsanların yeryüzündeki dominant tür olma hakkını kaybedeceğini ve bunun 2100 yılına kadar gerçekleşeceğini" söylemişti.

Ünlü İngiliz astronom Sir Martin Rees de Shostak gibi düşünyor. Rees açıklamasında, "İleri seviye medeniyetler, vadeleri dolan karbon temelli yapıları gelişmiş makinelerle değiştirmiş vesiber-uzaylılara dönüşmüş olabilir. Basit organik yaşamlar nasıl evrimleştiyse, teknoloji geliştikçe insanlar da makinelere evrimleşebilir" ifadelerini kullanmıştı.


Şili 2 yıllık sır videoyu yayınladı: UFO özellikleri gösteren bir cisim

Peru'da bulunan 3 parmaklı pençe: Bilim insanları hayret etti

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >