Ünlü İtalyan şefin oğlu öldürülmüştü: Kahreden detay ortaya çıktı

Ünlü İtalyan şef Andre Minguzzi'nin 15 yaşındaki oğlu Mattia Ahmet Minguzzi, Kadıköy'de bir pazarda bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Acılı baba Minguzzi, oğluyla ilgili kahreden bir detayı paylaştı.
İtalyan şef Andrea Minguzzi ile çellist Yasemin Akıncılar'ın 15 yaşındaki oğlu Mattia Ahmet Minguzzi Kadıköy'de alışveriş yapmak için gittiği bit pazarında bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. İddianamede olayı gerçekleştirdikleri iddiasıyla tutuklanan 2 çocuk hakkında 'Çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan 24'er yıla kadar hapis cezası istendi.
Olay 24 Ocak Cuma günü saat 08.25 sıralarında Kadıköy'deki tarihi Salı pazarında meydana geldi. İtalyan şef Andrea Minguzzi ile çellist Yasemin Akıncılar'ın oğlu Mattia Ahmet Minguzzi, görgü tanıklarının ifadesine göre bisikletli bir grupla tartışma yaşadı. Çevredekilerin ayırması sonucu grup dağılırken Mattia Ahmet Minguzzi ise alışveriş yapmak için bit pazarına gitti. Pazarda alışveriş yapan Minguzzi tartıştığı gruptan olduğu öne sürülen B.B. tarafından beş yerinden bıçaklandı. O sırada yanında bulunan diğer şüpheli U.B. ise yerde kanlar içinde kalan Minguzzi'yi tekmeledi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırdığı Mattia Ahmet Minguzzi, yoğun bakıma alındı. Minguzzi'nin 15 gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada 15 yaşında oldukları öğrenilen B.B. ve U.B. isimli 2 çocuk polis tarafından gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen çocuklar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kahreden detayı babası paylaştı
15 yaşındaki Ahmet'in beyin ölümü gerçekleştiğinde ailesi organ bağışında bulunmaya karar verdi, fakat ağır yaralar nedeniyle organlar nakledilemedi. Baba, "Doktorlar 'kullanılamaz' dediler. Başka bir şok yaşattı, sonsuz bir acı" ifadelerini kullandı.
Baba Minguzzi, "Ahmet adına yeni bir yasa yapsınlar, ama örnek olsun, örnek olsun gelecek için. Ahmet yok, malesef geri gelmeyecek" diye konuştu.
Ailesi, zanlıların en ağır cezayı almasını ve indirimden faydalanmamalarını talep ediyor.