Ünlü markalar tek tek ayrılıyor: Starbucks da Rusya'yı terk ediyor

Starbucks da Rusya'yı terk ediyor
Starbucks da Rusya'yı terk ediyor

Starbucks, 8 Marttan beri Rusya'daki faaliyetlerini askıya almıştı. Geçtiğimiz günlerde Mcdonald's'ın Rusya'dan çıkmasının ardından bu sefer ABD'nin dev kahve zinciri Starbucks da Rusya'yı terk ediyor. Rusya pazarı Starbucks'ın toplam gelirleri içinde yüzde 1'lik bir kısmını karşılıyor. Starbucks, ülkedeki 130 mağazada çalışan 2000 kişiye 6 ay boyunca maaşlarını ödeyeceklerini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Mcdonald's'ın Rusya'dan çıkmasının ardından bu sefer ABD'nin dev kahve zinciri Starbucks'ta Rusya'yı terk ediyor.

Rusya pazarı Starbucks'ın toplam gelirleri içinde yüzde birlik bir kısmını karşılıyor. Starbucks, ülkedeki 130 mağazada çalışan 2000 kişiye 6 ay boyunca maaşlarını ödeyeceklerini açıkladı. Şirket, ayrıca iş bulmaları konusunda da yardımcı olacaklarını duyurdu.

Starbucks, 8 Marttan beri Rusya'daki faaliyetlerini askıya almıştı.

McDonald's Rusya'dan çekildi

Fast-food devi McDonald's Rusya'dan çekilen son şirketlerden biri oldu. McDonald's Rusya'daki restoranlarını 'geçici olarak' kapatacağını ve operasyonlarını durduracağını açıklamıştı.

Microsoft satışları durdurmuştu

ABD'li teknoloji şirketi Microsoft, Rusya'daki tüm ürün ve hizmet satışlarını askıya aldığını duyurmuştu.

Microsoft Başkanı Brad Smith, konuya ilişkin blog yazısında, Ukrayna'daki savaştan üzüntü duyduklarını ve Rusya'nın "haksız, sebepsiz ve hukuksuz işgalini"kınadıklarını belirtti.

Smith, "Rusya'da Microsoft ürün ve hizmetlerinin tüm yeni satışlarını askıya alacağımızı duyuruyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >