Ünlü modacı Hakan Akkaya'ya icra şoku

​Ünlü modacı Hakan Akkaya'ya icra şoku

Modacı Hakan Akkaya, iş kuracağı vaadi ile parasını alıp geri ödemediği iddia edilen O.G. tarafından mahkemeye verildi.

Modacı Hakan Akkaya, iş ortaklığı kuracağı vaadi ile parasını aldığı iddia edilen O.G. tarafından icraya verildi. O.G., Akkaya'nın banka hesabına 56 bin lira para gönderdi. İş ortaklığının gerçekleşmemesi üzerine paranın 16 bin lirası iade edilirken, kalan 40 bin liranın beş aya bölünerek eşit miktarlarda ödenmesi koşuluyla taraflar arasında anlaşmaya varıldı. Ancak Akkaya, anlaşmaya uymayıp 37 bin lirayı ödemekten vazgeçince, O.G. parasını tahsil edebilmek için icra takibi başlattı.

İcra takibine itiraz eden Akkaya, O.G. ile iş ortaklığı planının olmadığını iddia ederek alınan paranın delil olarak gösterilmesine itiraz etti. Ünlü modacı, tekstil atölyeleri olduğunu, O.G'nin ise inşaat sektöründe bulunması nedeniyle kendisiyle herhangi iş ortaklığı kurmasının mümkün olmadığını savundu. Yargıtay tarafından bozulan davaya tekrar itiraz eden O.G., Asliye Hukuk Mahkemesi'ne giderek itirazın iptali davası açtı.

Hakan Akkaya kimdir?

Hakan Akkaya
Hakan Akkaya

1981 yılında Ordu’da dünyaya geldi. Bilkent Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden ayrılıp İstasyon Sanat Akademisinde Moda Tasarımı eğitimi aldı. Boyner Holding, Altınyıldız ve Sarar gibi sektörün önde gelen markalarının tasarım departman yöneticiliğini yaptı. 2012 yılı içinde Who’s Next Paris ve Bread & Butter fuarlarina erkek koleksiyonu ile katılan ilk Türk tasarımcısı oldu. Yılda iki kez düzenlenen MBFWİ’da Ekim 2012’den 2015 yılına kadar kadın-erkek koleksiyonlarıyla yer aldı.

İTKİB’in danışmanlığını yürütmekle beraber, 2014,2015 ve 2016 yıllarında düzenlenen 9., 10.ve 11.İTKİB Kumaş Tasarım Yarışmalarının danışmanı oldu ve finale kalan yarışmacıların modellerinin üretimi ‘Hakan Akkaya atölyesinde’ yapılarak yine Hakan Akkaya yönetimindeki defilelerle sunuldu.

Show TV ekranlarında yayınlanan “Bugün Ne Giysem” isimli yarışma programında İvana Sert ve yine tasarımcı, modacı olan Uğurkan Erez ve manken Çağla Şikel ile birlikte jüri üyeliği yaptı. Yarışmada sivri dili ve ağır eleştirileriyle dikkat çeken Hakan Akkaya, yarışmacıların en çok çekindiği jüri üyesi oldu. Halen kendi atölyesinde kişiye özel tasarımlar yapmaya devam etmektedir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / HABER TÜRK