Ünlü oyuncu motor kazası geçirdi

genel
genel

Hollywood'ın en önemli aktörlerinden 47 yaşındaki İskoç oyuncu Gerard Butler, motosiklet kazası geçirdi.

Hollywood'ın en önemli aktörlerinden 47 yaşındaki İskoç oyuncu Gerard Butler, motosiklet kazası geçirdi.

Vatan'ın haberine göre, '300 Spartalı' filmindeki 'Kral Leonidas' rolüyle hafızalara Gerard Butler kaza sonrası hemen hastaneye kaldırıldı ve durumunun çok ağır olmadığı ancak vücudunda kırıklar olabileceği öğrenildi.

Görgü tanıkları, Gerard Butler motosikleti ile seyir halindeyken bir arabanın önüne kırdığını ve ünlü oyuncunun hakimiyetini kaybedip düşmesine neden olduğunu belirtti.

Gerard Butler kimdir?

Gerard Butler 13 Kasım 1969’da Margaret ve Edward çiftinin oğlu olarak İngiltere’nin Paisley bölgesinde doğdu. Doğduğu yıl ailesi Kanada’ya yerleşse de anne ve babasının boşanmasının ardından tekrar doğduğu şehre geldi. Bu ayrılık sonrası annesinin yanında büyüyerek babasını liseye kadar hiç görmedi. Lise mezuniyetinin ardındansa Glasgow Üniversitesi’ne girerek hukuk fakültesinde öğrenim gördü.

28 yaşındayken ”Sadık Arkadaş” filminde rol alarak oyunculuğa başladı ve bu yıllarda avukatlık mesleğini yapmaya devam ediyordu. Bir süre ufak roller aldıktan sonra 2000 yılında başrol oynadığı ”Dracula 2000” filmiyle ilk çıkışını yaptı. Oyunculuk kariyerine odaklanabilmek için avukatlığı da bıraktı ve 2000’lerin başında yer aldığı yapımlarla kariyerinde büyük bir imve yakaladı. 2006’da Lena Headey ile birlikte oynadığı ”300 Spartalı” filmiyleyse dünya çapında tanındı. Henüz 22 yaşındayken babasını kanserden kaybeden Gerard Butler, oyunculuğunun yanı sıra gençlik yıllarında bir rock grubunun vokalistliğini de yaptı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >