Ünlü sanatçı Atilla Atasoy hastaneye kaldırıldı! İşte sağlık durumu

Atilla Atasoy

Yaptığı şarkılarla Türk pop müziğine damgasını vuran usta sanatçı Atilla Atasoy, şiddetli üriner sistem enfeksiyon rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldı.

Başta 'Anılar' şarkısı olmak üzere, Türk pop müziğine sayısız eser bırakan ünlü sanatçı Atilla Atasoy, şiddetli üriner sistem enfeksiyon rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldı.

Haberi, ünlülerin felaket tellalı olarak da bilinen ses sanatçısı Onur Akay duyurdu. Akay, sanatçının bayramda hastaneye yattığını belirterek, “Değerli sanatçımız Attila Atasoy, bayramda hastaneye kaldırıldı ve bayramı hastanede geçirdi. Şu an hâlâ hastanede tedavisi süren Attila Atasoy’la konuştum ve çok şiddetli üriner sistem enfeksiyonu geçiriyor. Kendisine acil şifalar diliyorum” açıklamasında bulundu.

Atilla Atasoy'dan açıklama
Usta sanatçı, hastalığı ve sağlık durumu hakkında bir açıklamada bulundu. Atasoy, 'Yarın taburcu olacağım. Dualarınızı benden esirgemezseniz sevinirim' şeklinde konuştu.
Atilla Atasoy'dan açıklama Usta sanatçı, hastalığı ve sağlık durumu hakkında bir açıklamada bulundu. Atasoy, 'Yarın taburcu olacağım. Dualarınızı benden esirgemezseniz sevinirim' şeklinde konuştu.
Atilla Atasoy hakkında
1953 yılında Muğla'nın Milas ilçesinde doğdu. Aslen Marmaris'lidir. İlk, orta ve lise 2'ye kadar Antalya'da okudu. 1975 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni bitirdi. 1982 yılında eczanesini açtı. Beş yaşında müzik ve mandolin dersleri ile başlayan müzik eğitimi, ilk okulda ses ve oyun gücü yarışmasında birinci olup “Çoban” adlı müzikalde başrol oynamasıyla ağırlık kazandı.

  
Öğrenimi süresince tiyatro, müzikal, Türk Sanat, Türk Halk Müziği, halk dansları, bale, modern dans çalışmalarında bulundu. 1971 yılında Hıncal Uluç'un sunduğu “Bil Bul”adlı yarışma programının hata filmlerinde oynayarak kamera ile tanıştı. Atasoy daha sonra 1972 yılında Yavuz Gökmen'in prodüktörlüğündeki müzik-eğlence programıyla besteci-şarkıcı olarak lanse edildi. Ankara Radyo ve Televizyonu ile başlayan birçok toplu ve solo programlarda, kendi bestelerinin yanı sıra Halk Müziği modernizasyonları ve Türk Sanat Müziği Orkestrası.

  
Türkiye onu asıl 1975 Eurovision Türkiye elemelerinde ikinci olduğu “Dilenci” şarkısıyla tanıdı. O yıl HEY dergisinin Ümit Veren Şarkıcı ödülünü aldı.

  
1975-1977 arasında en çok tanınan şarkıları “Haberler / Kurtulamazsın” (1975), “Sitem” (1976) idi. 1978'de “Bir Gün Beni Ararsan” ve “Avare” isimli albümlerini çıkardı.
Atilla Atasoy hakkında 1953 yılında Muğla'nın Milas ilçesinde doğdu. Aslen Marmaris'lidir. İlk, orta ve lise 2'ye kadar Antalya'da okudu. 1975 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni bitirdi. 1982 yılında eczanesini açtı. Beş yaşında müzik ve mandolin dersleri ile başlayan müzik eğitimi, ilk okulda ses ve oyun gücü yarışmasında birinci olup “Çoban” adlı müzikalde başrol oynamasıyla ağırlık kazandı. Öğrenimi süresince tiyatro, müzikal, Türk Sanat, Türk Halk Müziği, halk dansları, bale, modern dans çalışmalarında bulundu. 1971 yılında Hıncal Uluç'un sunduğu “Bil Bul”adlı yarışma programının hata filmlerinde oynayarak kamera ile tanıştı. Atasoy daha sonra 1972 yılında Yavuz Gökmen'in prodüktörlüğündeki müzik-eğlence programıyla besteci-şarkıcı olarak lanse edildi. Ankara Radyo ve Televizyonu ile başlayan birçok toplu ve solo programlarda, kendi bestelerinin yanı sıra Halk Müziği modernizasyonları ve Türk Sanat Müziği Orkestrası. Türkiye onu asıl 1975 Eurovision Türkiye elemelerinde ikinci olduğu “Dilenci” şarkısıyla tanıdı. O yıl HEY dergisinin Ümit Veren Şarkıcı ödülünü aldı. 1975-1977 arasında en çok tanınan şarkıları “Haberler / Kurtulamazsın” (1975), “Sitem” (1976) idi. 1978'de “Bir Gün Beni Ararsan” ve “Avare” isimli albümlerini çıkardı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >