Ünlü şarkıcı Elvis Costello kanser olması sebebiyle Avrupa turnesini iptal etti

Elvis Costello

Kanser hastası olduğu için Avrupa turnesini iptal etmek zorunda kalan Elvis Costello’nun ameliyat olacağı açıklandı.

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Elvis Costello'dan, hayranlarını üzen bir haber geldi. Kanser hastası olan Costello, tedavisi sebebiyle Avrupa turnesini iptal etmek zorunda kaldı.

63 yaşındaki Costello, “Agresif ve ufak bir kanserli hücre tespit edildi ve bu sebeple ameliyat olacağım” açıklamasında bulundu. Costello’nun doktoru, ünlü ismin ameliyat için hazırlandığını açıklayarak, kendisini iyi hisseder hissetmez konser ve albüm çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Elvis Costello kimdir?

Elvis Costello
Elvis Costello

25 Ağustos 1954 tarihinde dünyaya geldi. 1970'li yılların ortasında Londra'daki pub rock sahnesindeki ilk çalışmalarıyla tanındı. Punk rock ile New Wave müzik türleri ile ilgilendi. 1971'de Birkenhead'e taşındı. Orada, Allan Mayes ile Rusty adında bir grup kurdu. Midland Bankası'nda kısa bir süreliğine bilgisayar operatörü olarak çalıştı. Bu arada, şarkı yazmaya devam etti ve solo bir albüm çıkarmak için kayıt yapacak birilerini aradı. Demo kasetiyle birlikte Stiff Records ile anlaştı. Stiff'deki menajeri Jake Riviero, Costello'ya, Elvis Presley'in adını almasını önerdi. Costello'nun ilk single'ı (teklisi) "Less Than Zero", 21 Mart 1977'de yayımlandı. İki ay sonra çıkış albümü My Aim Is True (1977) çıktı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >