Ünlü şarkıcının acı günü! Ailesi trafik kazası geçirdi

Resul Dindar

Karadenizli sanatçının anne ve babası trafik kazası geçirdi.

Hürriyet'in haberine göre; Karadenizli sevilen sanatçı Resul Dindar'ın anne ve babası trafik kazası geçirdi. Kaza, dün akşam saat 20.00 sularında Arhavi-Hopa karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, motosikletleriyle Arhavi ilçesinden Hopa istikametine doğru seyreden Osman Dindar ve eşi Meliha Dindar, yola düşen kaya parçasını fark edemediler ve kaya parçasına çarpmaları sonucunda motosiklet hâkimiyetini kaybedip yola savruldular.

Kazada motosiklet sürücüsü Osman Dindar ve eşi Meliha Dindar yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hafif yaralanan Osman Dindar Hopa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Meliha Dindar ise Rize Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ünlü sanatçı anne ve babasının sağlığı ile yakından ilgilenmek için memleketine geldiği öğrenildi.

Resul Dindar hakkında
24 Ocak 1982 tarihinde Artvin, Hopa’da doğmuştur. Yaşamının büyük bir bölümü doğduğu Hopa‘da geçmiştir. 2005yılının Eylül ayında üniversitede okuyan abisinin yanında kalmak için İstanbul‘a gelmiş ve yerleşmiştir. Aslında amacı garsonluk yapmak imiş.İstanbul’a geldikten sonra arkadaşlarıyla “So Bulurt” (Nereye Gidiyoruz) adında bir gurup kurdu. Bu gurup ile Karadeniz müziği yaptıktan 2 yıl sonra da gurup dağılmıştır.
Kısa bir süre sonra da 2008 yılı Temmuz ayında arkadaşlarıyla birlikte sekiz üyeli Karmate(değirmen) grubunu kurdu ve grubun solistliğini yaptı. Karmate grubu ile birlikte “Nani” ve “Nayino” adlı albümleri çıkardı. 2012 yılında Resul Dindar guruptan ayrılarak müzik hayatına yalnız devam etti.
Resul Dindar, Karmate grubundan 4 arkadaşı ile beraber ayrıldılar ancak grup kurmadan birlikte çalıştılar. İlk çıkardıkları albüm “Divane” oldu.
Resul Dindar, söylediği şarkılarda Türkçenin yanı sıra, Karadeniz Bölgesi’nde konuşulan Lazca, Megrelce, Gürcüce ve Hemşince gibi dilleri de kullandı.
Resul Dindar hakkında 24 Ocak 1982 tarihinde Artvin, Hopa’da doğmuştur. Yaşamının büyük bir bölümü doğduğu Hopa‘da geçmiştir. 2005yılının Eylül ayında üniversitede okuyan abisinin yanında kalmak için İstanbul‘a gelmiş ve yerleşmiştir. Aslında amacı garsonluk yapmak imiş.İstanbul’a geldikten sonra arkadaşlarıyla “So Bulurt” (Nereye Gidiyoruz) adında bir gurup kurdu. Bu gurup ile Karadeniz müziği yaptıktan 2 yıl sonra da gurup dağılmıştır. Kısa bir süre sonra da 2008 yılı Temmuz ayında arkadaşlarıyla birlikte sekiz üyeli Karmate(değirmen) grubunu kurdu ve grubun solistliğini yaptı. Karmate grubu ile birlikte “Nani” ve “Nayino” adlı albümleri çıkardı. 2012 yılında Resul Dindar guruptan ayrılarak müzik hayatına yalnız devam etti. Resul Dindar, Karmate grubundan 4 arkadaşı ile beraber ayrıldılar ancak grup kurmadan birlikte çalıştılar. İlk çıkardıkları albüm “Divane” oldu. Resul Dindar, söylediği şarkılarda Türkçenin yanı sıra, Karadeniz Bölgesi’nde konuşulan Lazca, Megrelce, Gürcüce ve Hemşince gibi dilleri de kullandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >