Ünlü şarkıcının annesi siyasete atılıyor!

​Ünlü şarkıcının annesi siyasete atılıyor!

Ünlü şarkıcının annesi, Girne Belediyesi meclis üyeliği için adaylığını koydu.

Hürriyet'ye yer alan habere göre, annesi Kıbrıs Türkü olan şarkıcı Işın Karaca ve ailesini farklı bir heyecan sardı. Karaca'nın Kıbrıs'ta yaşayan 68 yaşındaki annesi Şeniz Büyükkaraca, Girne Belediyesi meclis üyeliği için adaylığını koydu.

Şeniz Büyükkaraca
Şeniz Büyükkaraca

Işın Karaca hakkında
Asıl ismi ile Işın Funda Büyükkaraca, 7 Mart 1973 tarihinde Londra'da doğdu. Kıbrıslı restoran işletmecisi Şeniz Büyükkaraca ile Afyonlu emlakçı olan Ali Büyükkaraca'nın ilk çocuklarıdır. İngiltere'de Müzikal Tiyatro üzerine eğitim gördü. 1997'de Disney'in animasyon çizgi filmi Herkül'ün Türkçe film müziklerinden "Kutsal Gerçek I-II-III", "Sıfırdan Oldu", "Söyleyemem", "Bir Yıldız Doğuyor" adlı şarkıları Melis Sökmen, Tuba Önal, Sibel Gürsoy, Yonca Karadağ gibi isimlerle beraber yorumladı. Müziklerin Alan Menken'e, orijinal sözlerin David Zippel'e ait filmin müziklerinin Türkçe söz yazarı oldu. 1999'da kurulan "Panic Attack" adlı grubun solistliğini üstlendi. Grup hiçbir albüm çıkaramadan dağıldı. İki kere Eurovision Türkiye elemelerine katıldı. 2000 yılında 'Bir Kırık Sevda' ve 2001 yılında 'Kaderimsin' adlı şarkılarla Türkiye elemelerini kazanamadı ama OGAE İkinci Şans Yarışmasında Türkiyeyi temsil etti. "Bir Kırık Sevda" 2000 yılında 104 puanla 7. olurken, "Kaderimsin" 2001 yılında 52 puanla 14. oldu. Yıldız Tilbe ve Sezen Aksu'nun vokalistliğini yaptı. Birçok sosyal sorumluluk projesine katkıda bulundu. Tema Vakfının "Bir Milyar Meşe" projesi için bestelenen "Meşe Şarkısı"nı diğer sanatçılarla beraber yorumladı. Birçok reklam jingle'ı seslendiren sanatçı aynı zamanda birçok albüm çıkardığı gibi, dizilerde ve filmlerde oynayıp, sunuculuk yaptı.
Işın Karaca hakkında Asıl ismi ile Işın Funda Büyükkaraca, 7 Mart 1973 tarihinde Londra'da doğdu. Kıbrıslı restoran işletmecisi Şeniz Büyükkaraca ile Afyonlu emlakçı olan Ali Büyükkaraca'nın ilk çocuklarıdır. İngiltere'de Müzikal Tiyatro üzerine eğitim gördü. 1997'de Disney'in animasyon çizgi filmi Herkül'ün Türkçe film müziklerinden "Kutsal Gerçek I-II-III", "Sıfırdan Oldu", "Söyleyemem", "Bir Yıldız Doğuyor" adlı şarkıları Melis Sökmen, Tuba Önal, Sibel Gürsoy, Yonca Karadağ gibi isimlerle beraber yorumladı. Müziklerin Alan Menken'e, orijinal sözlerin David Zippel'e ait filmin müziklerinin Türkçe söz yazarı oldu. 1999'da kurulan "Panic Attack" adlı grubun solistliğini üstlendi. Grup hiçbir albüm çıkaramadan dağıldı. İki kere Eurovision Türkiye elemelerine katıldı. 2000 yılında 'Bir Kırık Sevda' ve 2001 yılında 'Kaderimsin' adlı şarkılarla Türkiye elemelerini kazanamadı ama OGAE İkinci Şans Yarışmasında Türkiyeyi temsil etti. "Bir Kırık Sevda" 2000 yılında 104 puanla 7. olurken, "Kaderimsin" 2001 yılında 52 puanla 14. oldu. Yıldız Tilbe ve Sezen Aksu'nun vokalistliğini yaptı. Birçok sosyal sorumluluk projesine katkıda bulundu. Tema Vakfının "Bir Milyar Meşe" projesi için bestelenen "Meşe Şarkısı"nı diğer sanatçılarla beraber yorumladı. Birçok reklam jingle'ı seslendiren sanatçı aynı zamanda birçok albüm çıkardığı gibi, dizilerde ve filmlerde oynayıp, sunuculuk yaptı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >