Ünlü YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz'ın Instagram hesabının kapatıldığı iddia edildi

Dünkü maçta sahaya atlayan Ali Abdülselam Yılmaz'ın Instagram hesabı kapatıldı.
Dünkü maçta sahaya atlayan Ali Abdülselam Yılmaz'ın Instagram hesabı kapatıldı.

Dün gece İstanbul'da oynanan Süper Kupa karşılaşmasında sahaya atlayarak, maçı gölgede bırakan Ali Abdülselam Yılmaz gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişti. ''Heyecanlandım, sahaya atladım'' diyen Abdülselam Yılmaz'ın Instagram hesabının kapatıldığı iddia edildi.

Dün İstanbul'da Liverpool ve Chelsea arasında Süper Kupa maçı oynandı. Maçın 14. dakikasında sahaya giren Deli Mi Ne? kanalının sahibi Ali Abdülselam Yılmaz, geceye damga vurdu. Tepki çeken ve sosyal medyadan paylaşılan kampanya ile ceza alması talep edilen Abdülselam Yılmaz'ın Pepsi'nin sponsorluğunda maça gittiği ortaya çıktı.

Diğer bir ünlü YouTuber Emre Durmuş ile birlikte maçta yer alan Yılmaz dün gece gözaltına alınmıştı. Gelen bilgilere göre arkadaşları ve YouTuber adliyeye sevk edildi.

Instagram hesabının kapatıldığı iddia edildi

Liverpool - Chelsea maçının 14'üncü dakikasında sahaya giren Youtuber Ali Abdüsselam Yılmaz ve tribünde onun fotoğraflarını çeken 4 arkadaşı gözaltına alındı. Geceyi karakolda geçirdikten sonra adliyeye sevk edilen YouTuber'ın 1 milyona yakın takipçisi bulunan Instagram hesabının kapatıldığı iddia edildi.

Ali Abdülselam Yılmaz, adliyeye sevk edildi
Ali Abdülselam Yılmaz, adliyeye sevk edildi

'Çok bencilce girişimlerde bulunabiliyorlar'

Sosyal Medya Uzmanı Abdi Baktur, yaptığı değerlendirmede, dijital medyada, tıklanma, birkaç abone ve birkaç beğeni uğruna birçok şeyin feda edildiği, milli, manevi ve kültürel değerlerin yıpratıldığını söyledi.

YouTube'daki kanalında videolar çeken "Fester Abdü" adıyla da bilinen Yılmaz'ın uluslararası bir futbol organizasyonunda sahaya girmesinin Türkiye'nin imajını zedelediğini Baktur, "Dijital platformlar özgür ama bunlar için devasa organizasyonları tehlikeye atmak, ülkeyi böyle risk altına sokmak, imajını zedelemek bir video için nelerin yapılabileceğini gösteriyor. Bir video uğruna her şeyi feda edebilecek konuma sürüklenen YouTuber kitlesi, bu işi kontrol edilemez bir hale getirdi. Bu kitlenin en büyük sorunu tık uğruna, abone uğruna her şeyini düşünmeden feda edebilmesinden kaynaklanıyor." diye konuştu

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >