Ünlü YouTuber grubu 'Kafalar' gözaltına alındı

Ünlü Youtuber grubu 'Kafalar'a gözaltı.
Ünlü Youtuber grubu 'Kafalar'a gözaltı.

Ünlü YouTuber’lar "Kafalar" grubu üyeleri, bir videolarında yasadışı sanal kumar sitesinin reklamını yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Paylaştıkları videolarla internet fenomeni olan Kafalar grubu üyeleri Bilal H., Atakan Ö. ve Fatih Y., bir günde 100 bin TL'nin nasıl harcandığını anlatan bir video çekti.



Videoyu izleyen Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yasadışı bahis ve kumar sitesinin reklamının yapıldığını belirledi. Grubun attığı tweet'lerde kumar sitesinin ismi verilirken, videoda da sitenin isminin görüntüsü yer aldı. Polis, grup üyeleri Atakan Ö., Bilal H., Fatih Y.'yi gözaltına aldı.



Şüphelilerle hareket eden Arda K.'nın da ifadesine başvuruldu. Kafalar üyeleri serbest bırakılırken, soruşturma sürüyor.


Yasadışı kumar sitelerinin reklamını yapmak ve kişileri bu sitelerde iddia oynamaya teşvik etmenin 3 yıla kadar hapis ve 3 bin güne kadar adli para cezası bulunuyor.

Öte yandan grup üyeleri, Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamalarla gözaltına alındıklarına ilişkin çıkan haberlere tepki gösterdi.





















Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >