Ünlülerin iCloud hesaplarını hackleyenlerden biri daha tutuklandı

Hack icloud
Hack icloud

Hollywood oyuncularının iCloud hesaplarını hedef alarak onların gizli fotoğraflarını internet ortamında paylaşan bilgisayar korsanlarının dördüncüsü de yakalandı.

Hollywood oyuncuları başta olmak üzere birçok ünlünün iCloud hesabını hackleyerek özel görüntülerini internet ortamına aktaran siber saldırganların dördüncüsü de cezasını buldu.

2014 yılında yaşanan saldırının mağdurları arasında Hollywood’un genç başrol oyuncularından Jennifer Lawrence gibi oldukça popüler isimler de bulunuyordu. ABD Federal Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen siber saldırının suçluları tamamen bulunana kadar süreç devam edeceği bildirildi.

Yakalananlar arasında en fazla cezayı alan oldu

İlk başlatılan soruşturma sonucunda konuyla alakalı suçları tespit edilen Emilio Herrera, Edward Majerczyk ve Ryan Collins çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Bu üç isim sonrasında durmaya niyeti olmayan FBI dördüncü suçlu olan George Garofano’yu da yakalayarak mahkeme karşısına çıkardı. Suçunu mahkemede itiraf eden 26 yaşındaki George’u suçlu bulan mahkeme yetkisiz erişim engeli nedeniyle 5 yıla kadar hapis cezası verdi.

George Garofano, yaşanan iCloud olayıyla ilgili yakalanan dördüncü bilgisayar korsanı. 32 yaşında bulunan Emilio Herrera’nın cezası hala belli olmazken, 28 yaşındaki Edward Majerczyk dokuz ay hapis cezası Collins ise 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >