Ürkütücü: İnsan kanıyla besleniyorlar

Brezilya ormanlarında araştırma yapan bilim insanları korkunç gerçekle karşılaştılar. Yakındaki ormanlardan gelen kıllı bacaklı vampir yarasalar geceleri insan kanı içiyorlarmış.

Pernambuco Federal Üniversitesi'nden Dr. Enrico Bernard, New Scientist dergisine verdiği röportajda; kıllı bacaklı vampir yarasa türünün tarihte ilk kez insan kanıyla beslenmeye başlandığını söyledi. Normal şartlarda bu türün kuşlarla beslendiğini belirten Dr. Bernard, "ancak görülüyor ki bir grup vampir yarasa alışkanlıklarını değiştirmiş" ifadelerini kullandı.



Kuzey ve Güney Amerika kıtalarının tamamında 3 tür vampir yarasa bulunuyor. Bu türlerden biri olan kıllı bacaklı vampir yarasaların bu davranışları oldukça anormal. Çünkü diğer iki vampir yarasa tipi inekler ve atlar gibi memeli hayvan türlerini bile tercih etmiyorlardı. Ancak Caatinga ormanındaki yarasa kolonisini inceleyen Dr. Bernard ve ekibi çok tuhaf bulgulara rastladılar. Buradaki vampir yarasaların DNA'larında hem kuş hem de insan kanı çıktı.



KUŞ YOĞUNLUĞUNUN AZALMASI
Bölgedeki ormanların tahrip edilmesiyle kuş yoğunluğu azalmış ve yarasalar da civar köylerdeki tavuklara dadanmışlar. Tavukların kanını içmeye başlayan yarasalar, kümeslerin eve yakın olması nedeniyle de bazı insanların da kanını içmiş hatta insan kanına özel bir ilgi duymaya başlamışlar. Bu durum bölgede ciddi bir problem yaratıyor, çünkü yarasaların hantavirüs taşıyıcısı olduğu belirlendi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >