Usta oyuncu Kemal Kuruçay hayatını kaybetti

Kemal Kuruçay
Kemal Kuruçay

TRT1 ekranlarında yayınlanan Seksenler dizisindeki 'Seyfi' karakteriyle gönüllerde taht kuran tiyatro ve sinema oyuncusu Kemal Kuruçay, sette ezberini okurken geçirdiği kalp krizi yüzünden 59 yaşında hayatını kaybetti.

Seksenler dizisinin sevilen oyuncularından Kemal Kuruçay, sette ezberini okurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Oyuncunun ani ölümü başta Seksenler dizisi oyuncuları olmak üzere sanat camiasını yasa boğdu.

Ankara'da son yolculuğuna uğurlanacak

Hastanede yapılan 45 dakikalık müdahaleye rağmen kurtarılamayan usta oyuncu, çocuklarının yaşadığı Ankara'da toprağa verilecek.

Kuruçay son olarak Seksenler dizisinde Seyfi karakterini canlandırıyordu
Kuruçay son olarak Seksenler dizisinde Seyfi karakterini canlandırıyordu

Kemal Kuruçay kimdir?

Kemal Kuruçay, doksanlı yıllarda tiyatrocu Mehmet Karagül ile iyi bir ikili oluşturdu. O dönem ikilinin birlikte oynadığı 'İstanbul Bura mı?' isimli bir sinema filmi vardır. Mehmet Karagül trafik kazasında hayatını kaybettikten sonra Kemal Kuruçay oyunculuk kariyerine yalnız devam etti.

1996'da yayınlanan 'Gurbetçiler' isimli dizide oynadığı 'Fırıldak Cemil' karakteriyle tanındı. 'İnce İnce Yasemince' ve 'Reyting Hamdi' isimli komedi dizilerinde oynadı.

Kemal Kuruçay, 2002'de 'Zor Baba' isimli dizide 'Özkan Amca' karakterini canlandırarak Engin Günaydın ile beraber başrolde yer aldı. 2003 yılında ise sinema filmi 'Ömerçip'te rol alan oyuncu sonraki yıllarda Şöhretler Kebapçısı (2003), En iyi Arkadaşım (2004), Çılgın Yuva (2005), İnadım İnat (2005), Pulsar (2008), Sevgili Düşmanım (2008), Kutsal Damacana 2: İt Men (2009) gibi yapımlarda çeşitli rollerde oynadı.

Kemal Kuruçay Ankara Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin kurucularındandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >