Usta oyuncu Sabina Toziya hayatını kaybetti

​Usta oyuncu Sabina Toziya-Arşiv
​Usta oyuncu Sabina Toziya-Arşiv

Usta oyuncu Sabina Toziya, 75 yaşında hayata gözlerini yumdu. Son olarak Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde rol alan Toziya 8 ay önce beynindeki tümör nedeniyle bir operasyon geçirmişti.

"Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinde otoriter ve geleneklerine bağlı bir Karadeniz kadını Hayriye Ana karakterini canlandıran Sabina Toziya, 75 yaşında hayatını kaybetti.

Oyuncunun vefatını senarist Bahadır Özdener, sosyal medya hesabından, "Çok kıymetli Sabina Toziya'yı, Hayriye annemizi Rahmeti Rahman'a uğurladık. Allah'tan annemize rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz" mesajıyla duyurdu.

Usta oyuncu, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinden geçen sezon sağlık sorunları nedeniyle ayrılmıştı.

Sabina Toziya kimdir?

Sabina Toziya, (17 Nisan 1946 - 10 Ağustos 2021), Makedon sinema ve dizi oyuncusu.

Sabina Toziya doğum tarihi: 17 Nisan 1946

Sabina Toziya kaç yaşında vefat etti: 75

Sabina Toziya nereli: Makedonya

Sabina Toziya mesleği ne: Sinema ve dizi oyuncusu

Tam adı Sabina Ajrula olan Toziya, 17 Nisan 1946'da bugün Kuzey Makedonya sınırları içerisinde kalan Yugoslavya'nın Üsküp şehrinde doğdu. Üsküp Devlet Tiyatrosunda oyunculuk eğitimi aldı. Daha sonra Makedonya ve Yugoslavya'da oyunculuk yapan Toziya, Türkiye'de ilk kez Star TV'de yayımlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Afife Hatun karakterini canlandırdı. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hayriye Çakırbeyli rolünü oynadı. 2021 yılında beynindeki tümör nedeniyle kısmi felç geçirmesinden dolayı diziden ayrıldı. 10 Ağustos 2021 tarihinde beynindeki tümör nedeniyle kısmi felç geçiren Toziya 75 yaşında hayatını kaybetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >