Usta sanatçı Ali Tekintüre hayatını kaybetti

ali tekintüre
ali tekintüre

‘Senden Vazgeçmem’, ‘Seni Yakacaklar’, ‘Benim İçin Üzülme’, ‘Hangimiz Sevmedik’gibi şarkıların söz yazarı Ali Tekintüre vefat etti.

‘Senden Vazgeçmem’, ‘Seni Yakacaklar’, ‘Benim İçin Üzülme’, ‘Hangimiz Sevmedik’, ‘Tanrım Beni Baştan Yarat’, ‘Dilek Taşı’, ‘Sürünüyorum’ gibi şarkıların söz yazarı Ali Tekintüre, uzun süredir kanser tedavisine yenik düşerek vefat etti.

Bir süredir yoğun bakım ünitesinde yatan Ali Tekintüre bu sabah hayata gözlerini yumdu.

Ali Tekintüre kimdir?

1953 yılında Besni, Adıyaman`da dünyaya gelen Ali Tekintüre; müzisyen, şair ve en bilinen özelliği ile söz yazarıdır. Genç yaşta İstanbul`a gelmiştir. Askerdeyken yazdığı “Tanrım Beni Baştan Yarat” şiiri daha sonra Muzaffer Özpınar tarafından bestelenmiş ve Emel Sayın`ın parçayı okumasıyla Ali Tekintüre de tanınmaya başlamıştır. Gülden Karaböcek'in seslendirmesiyle tanıdığımız Dilek Taşı'nın da sözleri Ali Tekintüre'ye aittir. Karaböcek bu şarkı ile ünlenirken, hemen ardından yazdığı "Sürünüyorum" stadlarda marş olarak okunmuştur. Yazdığı “Gitme” (Yavuz Taner bestelemiştir) parçası 1987`nin en meşhur parçalarından biri olmuştur. Yaklaşık 1500 eseri kaset ve CD`ler de okundu. 400 eseri sinema filminde yer almış ve 30 eserinin adı sinema filmlerinde kullanılmıştır. 1 tanesi Long Play olmak üzere toplamda 11 şiir albümü vardır. Senden vazgeçmem şarkısını eşine yazan Ali Tekintüre mutlu bir evliliğe sahipti, ancak hiç çocuk sahibi olamamıştır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >