Utrecht'de saldırı: Saldırgan Türk asıllı

Hollanda'da meydana gelen silahlı saldırıda 'terör' ihtimali üzerinde duruluyor.
Hollanda'da meydana gelen silahlı saldırıda 'terör' ihtimali üzerinde duruluyor.

Hollanda'nın Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken, Hollanda polisi, 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökmen Tanış isimli bir kişinin saldırı şüphelisi olduğunu duyurdu.

Hollanda'nın Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin terör saldırısı ihtimali üzerinde durulduğu bildirildi.

Hollanda polisi, 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökmen Tanış isimli şahsın 'yaklaşılmaması' yönünde uyarıda bulundu.

'Saldırgan Türk kökenli Gökmen Tanış'

Hollanda emniyet yetkilileri, Utrecht kentindeki silahlı saldırıyla ilişkili olarak Türk kökenli Gökman Tanış'ın arandığını bildirdi.

Utrecht Polisi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu sabahki saldırıyla ilgili olarak, 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökman Tanış'ın arandığını belirtti.

  • Açıklamada, Tanış'ı görenlerin kendisine yaklaşmaması ve polise haber vermesi çağrısında bulunuldu. Hollanda'nın Utrecht kentindeki bir tramvayın içinde gerçekleşen silahlı saldırıda, yaralananlar olduğu kaydedilmişti.

'Terör saldırısı ihtimali'

Hollanda polisinden yapılan yazılı açıklamada, saldırıyla ilgili araştırmanın devam ettiği ve terör saldırısı ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

Hollanda basınında çıkan haberlerde ise meydanın etrafının trafiğe kapatıldığı açıklandı.
Hollanda basınında çıkan haberlerde ise meydanın etrafının trafiğe kapatıldığı açıklandı.

Hollanda Güvenlik ve Terörle Mücadele Kurumu (NCTV) da Utrecht ve çevresinde güvenlik tehdidi seviyesinin saat 18.00'e kadar en üst kademeye çıkarıldığını açıkladı.

Ülke basınında çıkan haberlerde, saldırı sırasında olay yerinde bulunan bir kişinin "saldırganın büyük bir silahla etrafa ateş açtığını" iddia ettiği aktarıldı.

1 kişi hayatını kaybetti

Haberlerde olay yerinden kaçtığı belirtilen saldırganın her yerde arandığı kaydedildi. İlk belirlemelere göre tramvaya binen saldırganın ateş açması sonucu en az 1 kişi hayatını kaybetti 6 kişi ise yaralandı.

 24 Ekim Meydanı'nda düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin terör saldırısı ihtimali üzerinde duruluyor.
24 Ekim Meydanı'nda düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin terör saldırısı ihtimali üzerinde duruluyor.

Hollandalı emniyet yetkilileri, Utrecht kentindeki silahlı saldırıya ilişkin bir şüphelinin arandığını belirterek yeni bir saldırı ihtimaline karşı kent sakinlerinin evlerinde kalması uyarısında bulundu.

Hollanda Güvenlik ve Terörle Mücadele Kurumu (NCTV) Başkanı Pieter-Jaap Aalbersberg, düzenlediği basın toplantısında, yerel yönetimlerin uyarılarının dikkate alınması çağrısı yaptı.

Yeni saldırı ihtimali

Hollanda polisinden yapılan yazılı açıklamada, saldırgan henüz yakalanmadığı için yeni bir saldırı ihtimaline karşı herkesin evinde kalması uyarısında bulunuldu.

Polis sözcüsü Bernard Jens, basına yaptığı açıklamada, sosyal medyada başka saldırıların düzenlendiği yönündeki bilgilerin doğru olmadığını bildirdi.

Hollanda basınında çıkan haberlerde, başkent Amsterdam, Lahey ve diğer kentlerde güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi.

Camilere ve okullara giriş çıkışlar yasaklandı

Camilere ve okullara giriş çıkışların yasaklandığı bildirilen haberlerde, söz konusu binaların etrafında güvenlik önlemleri alındığı ifade edildi.

Haberlerde ayrıca şehir merkezlerindeki tren istasyonları etrafında da güvenlik önlemleri alındığı kaydedildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >