Uyanış filminin yönetmenine istenen ceza belli oldu

arşiv
arşiv

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe gişiminin yıl dönümü için çekilen 'Uyanış' filminin yönetmeniyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Filmin yönetmeni Ali Avcı hakkında 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başına silah dayanması ve ailesinin öldürülmesi sahnelerinin canlandırıldığı skandal filmin yönetmeni Ali Avcı hakkında istenen ceza belli oldu.13 Temmuz tarihinde Bağcılar’daki evinde yakalanan Ali Avcı hakkında 'silahlı terör örgütü yöneticiliği' suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Aynı zamanda Erdoğan’ın hayatını anlatan ‘Reis’ filminin de yapımcılığını üstlenen Avcı’nın hakkındaki iddianame tamamlandı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede Avcı hakkında, 'silahlı terör örgütü yöneticiliği' suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi. Tutuklu olarak cezaevinde bulunan Avcı’nın önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanması bekleniyor.

Ali Avcı, 13 Temmuz 2017’de Bağcılar’daki evinde gözaltına alınmıştı. Avcı’nın evinde saklandığı belirlenen ve YTÜ’deki “FETÖ” soruşturmasından aranan Doç. Dr. Fethullah Karabiber de gözaltına alınmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >