Uyarılar peş peşe geldi: Sıcaklık 20 derece birden düşecek, İstanbul'a kar geliyor

Arşiv
Arşiv

Günlerdir İstanbul için kar yağışı uyarıları yapılıyor. AKOM Sibirya soğuklarının geleceğini ve kar yağışının etkili olacağını duyururken Meteoroloji ise Pazar gününü işaret etti ve sıcaklıkların 20 derece düşeceğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde İstanbul için etkili kar yağışı ve soğuk hava uyarılarında bulunmuştu.

Son yılların en soğuk günleri olacağı belirtilen uyarıların ardından yayınlanan hava tahmin raporları, 10 gündür etkisini sürdüren bahar havalarının İstanbul'u terk edeceğini gösteriyor.

Sıcak havaların yerini şiddetli soğuklara bırakmasıyla bu gece saatlerinden itibaren İstanbul'da hava sıcaklığı, 20 derece birden düşecek.

Soğuk hava ile birlikte cumartesi günü gece saatlerinde kar yağışının, İstanbul’un batı ilçelerinden giriş yapması bekleniyor

Son yılların en ağır kış şartları

Kar yağışının İstanbul’da pazar, pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günlerine kadar etkili olması bekleniyor. Uzmanların tahminlerine göre etkili olacak olan kar yağışı son yılların en ağır kış şartları arasında yer alacak. Öte yandan kar yağışının, İstanbul’da son yılın en düşük seviyesini gören barajların doluluk oranlarını da hızla yükseltmesi bekleniyor.

Sıcaklık 3 derece olacak

Beklenen soğuk hava ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ise şu şekilde:

“Havanın; perşembe günü parçalı çok bulutlu, cuma günü ilk saatlerden itibaren aralıklı yağmurlu, cumartesi ise çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Pazar günü sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde başlayacak olan yağışların, kıyı kesimlerde de zaman zaman kar şeklinde olması bekleniyor. Maksimum sıcaklığın, perşembe günü 19 derece iken pazartesi 3 dereceye kadar düşmesi bekleniyor”

AKOM uyardı; Sibirya soğukları geliyor

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da hafta sonundan itibaren etkisini göstermesi beklenen kar yağışı ile ilgili açıklama yaptı.

AKOM'un açıklamasında, kentte pazar günü kar yağacağı uyarısı yapıldı.

Yarın erken saatlerden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen Sibirya kökenli yeni bir soğuk hava dalgasının Marmara Bölgesi'ne giriş yapacağının tahmin edildiği bildirildi.

Cumartesiyi pazara bağlayan gece ise sıcaklıkların 3 dereceler civarına gerilemesi, beklenen soğuk hava ile birlikte yağışların, karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması beklendiği duyuruldu.

Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının önümüzdeki hafta da etkili olmaya devam edeceği, 0 derecenin altına gerilemesi beklenen dondurucu soğuklar ile birlikte kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanacağının tahmin edildiği belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >