Uygun fiyatlı dizüstü bilgisayar tedariğinde sorun yaşanıyor

Acer
Acer

Pandemi nedeniyle artan satışlar, dizüstü bilgisayar endüstrisini önemli oranda etkiledi. Ancak yeterli miktarda üretim gerçekleşmediği için taleplerin birçoğuna karşılık verilemiyor.

Dolayısıyla öğrenciler uygun fiyatlı modeller yerine daha fazla ödeme yaparak farklı ürünlere yönelmek zorunda kalıyor.

Yapılan araştırmalar, sonbahar aylarında okulların açılmasıyla birlikte dizüstü bilgisayar tedariği konusunda sıkıntı yaşanabileceğini gösteriyor.

Koronavirüs nedeniyle dizüstü bilgisayar satışları çok önemli oranda arttı. Şirketler, evden çalışmak zorunda olan milyonlarcakişi için yeni dizüstü bilgisayarlar satın aldı. Elbette buna öğrencileri de dahil etmek gerekiyor. Zira öğrenciler de çok uzun süre boyunca evde kaldıkları (hatta süreç şu anda da devam ediyor) için PC satışlarında büyük bir sıçrama yaşandı. Axios, özellikle Chromebook'ların tedariğinde okula dönüş sezonunda ciddi bir tedarik sıkıntı yaşanabileceğinin altını çiziyor.

Dolayısıyla uygun fiyatlı modelleri seçmek isteyen öğrenciler daha yüksek tutarlar karşılığında farklı PC'lere yönelmek zorunda kalıyor.
Dolayısıyla uygun fiyatlı modelleri seçmek isteyen öğrenciler daha yüksek tutarlar karşılığında farklı PC'lere yönelmek zorunda kalıyor.
Üretim kapasitesi yeterli değil.

Acer Amerika Başkanı Gregg Prendergast, uzaktan eğitim konusunda yeterli Chrome OS dizüstü bilgisayar tedarik etmeye 'yakın olmadıklarını' söyledi. Acer, Kaliforniya ve Nevada'da yüz binlerce cihaz için hükümetten siparişler aldığı için bu durumun bir süre daha aynı düzlemde gideceği öngörülüyor.

Her hafta %20 ila %40 arasında artış yaşanıyor.

Acer Chromebook'ların mevcut üretim kapasitesi talepleri karşılamıyor.
Acer Chromebook'ların mevcut üretim kapasitesi talepleri karşılamıyor.

NPD Group analisti Stephen Baker, dizüstü bilgisayar satışlarının her hafta %20 ila %40 oranında arttığı konusunda bilgi de verdi. Hatta Best Buy'ın analiz edilmesiyle 28 düşük maliyetli (400 doların altında ve öğrenciler için uygun) olan Chromebook'tan 24'ünün tükendiğini gösteriyor.

Bu eksikliğe bir dizi faktör de katkı sağlıyor. Prendergast, parçalardan nakliyeye kadar değişen tedarik zinciri sorunları konusunda uyarıyor. Eksiklikler, bazı öğrencilerin zamanında derslere başlamasını zorlaştırabilir. Ayrıca, öğrenci ya da veliler gecikmeyi önlemek için daha pahalı ürünlere yönelmek zorunda da kalabilir.

Aslına bakılırsa benzer durum hemen her sektör için geçerli. Pandeminedeniyle fabrikalar durduğu için üretim gerçekleştirilemedi ve şu anda da çoğu fabrika aslında tam kapasite çalışmıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >