Uyuma şeklinin rüyaları etkilediğini biliyor muydunuz?

Sürekli olarak kabus görüyorsanız bunun sebebi uyuma şekliniz olabilir.

Gecenin yarısı korku ve gözyaşıyla uyanıyorsanız ya da sabahları mutlu bir ifadeyle yatağınızdan kalkıyorsanız bunların bir sebebinin olduğunu sakın unutmayın.
Doğruluğu var mı? 
Sleep and Hypnosis Dergisi'nde yer alan bir makale, uyku şeklinin rüyaları etkilediğini ortaya koyuyor.
Doğruluğu var mı? Sleep and Hypnosis Dergisi'nde yer alan bir makale, uyku şeklinin rüyaları etkilediğini ortaya koyuyor.
Kabus hangi şekilde görülüyor?
Hong Kong Shue Yan Üniversitesi'nden Dr. Calvin Kai-Ching Yu, sol tarafa dönük uyuyanların, yüzde 40 daha çok kabus gördüğünün altını çiziyor. <o:p></o:p>
Kabus hangi şekilde görülüyor? Hong Kong Shue Yan Üniversitesi'nden Dr. Calvin Kai-Ching Yu, sol tarafa dönük uyuyanların, yüzde 40 daha çok kabus gördüğünün altını çiziyor. <o:p></o:p>
Sağ taraf sağlıklı mı?
Sağ tarafa dönük uyuyanların ise yüzde 14.6 oranında kabus gördüğü vurgulanıyor.
Sağ taraf sağlıklı mı? Sağ tarafa dönük uyuyanların ise yüzde 14.6 oranında kabus gördüğü vurgulanıyor.
Yüzlerinde güller acıyor
Sağ tarafa dönük uyuyanların sabahları daha rahat ve huzurlu uyandığı yapılan araştırmalarca ortaya koyulmuş durumda.
Yüzlerinde güller acıyor Sağ tarafa dönük uyuyanların sabahları daha rahat ve huzurlu uyandığı yapılan araştırmalarca ortaya koyulmuş durumda.
Ortam uykuyu etkiliyor
Kai-Ching Yu “İnsanların gördüğü rüyaları uyudukları ortam çok etkiliyor. Bana göre insanlar uyurken, bulundukları ortamla bağlantılarını kesmiyor. Hal böyle olunca bulunulan ortam uyku kalitesini etkiliyor” ifadelerini kullandı.
Ortam uykuyu etkiliyor Kai-Ching Yu “İnsanların gördüğü rüyaları uyudukları ortam çok etkiliyor. Bana göre insanlar uyurken, bulundukları ortamla bağlantılarını kesmiyor. Hal böyle olunca bulunulan ortam uyku kalitesini etkiliyor” ifadelerini kullandı.
Peygamber Efendimiz nasıl uyurdu?
Peygamber Efendimiz (sav) yüzü kıbleye gelecek şekilde sağ kolunun üzerine uyurmuş. 

Misvaklanıp sağ yanı üzere kıbleye karşı yatmak sünnettir. Uyku, ibadetleri kuvvetle ve sağlam yapmak niyetiyle olursa ibadet olur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: Âlimlerin uykusu ibadettir. (İ. Gazali)
Peygamber Efendimiz nasıl uyurdu? Peygamber Efendimiz (sav) yüzü kıbleye gelecek şekilde sağ kolunun üzerine uyurmuş. Misvaklanıp sağ yanı üzere kıbleye karşı yatmak sünnettir. Uyku, ibadetleri kuvvetle ve sağlam yapmak niyetiyle olursa ibadet olur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: Âlimlerin uykusu ibadettir. (İ. Gazali)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >