Uyuşturucu kullanan hizmetli kovulduğu okula geri alındı

İzmir’de uyuşturucu kullanan okul hizmetlisi, kovulduğu işe geri alındı.
İzmir’de uyuşturucu kullanan okul hizmetlisi, kovulduğu işe geri alındı.

İzmir’in Bergama İlçesi’nde “uyuşturucu kullanmak” suçundan 1 yıl hapis cezası aldığının ortaya çıkmasının ardından çalıştığı okuldan kovulan hizmetlinin 2 yıl aranın ardından okulda yeniden işe başlaması velileri isyan ettirdi.

İzmir’in Bergama İlçesi’nde “hintkeneviri yetiştirmek” ve “uyuşturucu kullanmak” suçundan yargılanan okul hizmetlisi M.Ç.’ye, 2013’ün nisan ayında 1 yıl hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması ise geri bırakıldı.

Gazete Habertürk'ten Mert Neşet Muslu'nun haberine göre Mahkemenin uyuşturucu kullandığını tespit ettiği M.Ç., hizmetli olarak çalıştığı okuldan velilerin yoğun tepkisi sonucu işten çıkarıldı.

Görevinden alınan M.Ç. 2 yıl aradan sonra aynı okulda işe başlayınca veliler isyan etti, “Uyuşturucu kullanan birinin okulda görevli olarak ne işi var? Pes artık” diyerek bu duruma sert tepki gösterdi.

Türk Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı İrfan Toksoy, o dönemde kaymakamın bu kişinin görevlendirilmesini iptal ettiğini anımsatarak, “O zaman da yine şu anki İlçe Milli Eğitim Müdürü görevde bulunuyordu.

Müdür konuyu bilmesine rağmen nasıl oluyor da aynı kişi okulda hizmetli olarak görevlendiriliyor?” dedi.

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz ise M.Ç.’nin adli sicil kaydının temiz olduğunu belirterek, “İŞKUR’dan müracaat edenler işe alınırken, biz adli sicil kâğıdı istiyoruz. Adli sicil kâğıdında da bu kişinin kaydı temiz çıkıyor. Temiz çıkmazsa zaten işe alınmaz. Burası bir köy okulu. Okulumuz kaloriferli bir okul. Okulun kaloriferini de herkese yaktıramıyorum” diye konuştu.

Öte yandan, mahkemenin verdiği hapis cezasıyla ilgili hükmün açıklamasını geri bıraktığı için M.Ç.’nin sabıka kaydının temiz göründüğü öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >