Uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyası 'Narko' emekliye ayrıldı

'Narko' emekliye ayrıldı.
'Narko' emekliye ayrıldı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 10 yıl görev yapan ve operasyonlarda yüklü miktarda uyuşturucu yakalayarak uyuşturucu tacirlerine güzergah değiştirten dedektör köpek 'Narko' yaş haddinden emekliye ayrıldı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yaptığı 9 yıl 5 ay içinde katıldığı operasyonlarda yüklü miktarda uyuşturucuyu yakalayıp varlığından haberdar uyuşturcu tacirlerinin korkulu rüyası olan dedektör köpek 'Narko' koltuğunu devrederek emekliye ayrıldı.

Narko'nun görevini Asi'nin üstleneceği belirtilirken Narko'nun farklı dönemlerde doğan 7 yavrusunu da emniyet teşkilatına emanet edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı bünyesindeki Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğünde aldığı zorlu eğitimin ardından 2008 yılında Manisa İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen 'Narko', yaklaşık 10 yıllık uyuşturucu ile mücadelenin ardından yaş haddinden emekli oldu.

Aktif görevi sırasında uyuşturucu tacirlerinin denediği tüm kamuflaj yöntemlerini keskin koku alma yeteneğiyle boşa çıkaran Narko, yüklü miktarda esrar, kilolarca eroin, uyuşturucu hap ve kokainin ele geçirilmesine katkı sağladı.

Varlığından haberdar uyuşturcu tacirlerinin güzergah çizerken "Manisa'dan sakın geçmeyin" dediği Narko, yerini en az kendisi kadar yetenekli Asi'ye bırakırken farklı dönemlerde doğan 7 yavrusu da Türkiye'nin değişik illerinde aynı amaçla görev yapıyor.

"Operasyonlarda Narko'nun patisi var"

Manisa Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesinde görevli köpek eğitmeni polis memuru Bülent Karasüleymanoğlu, yaptığı açıklamada, şimdiye kadar uyuşturucu tacirlerinin tüm yöntemlerini boşa çıkartan Narko'nun 2009 Mart ayında Manisa'da göreve alındığını söyledi.

Emekli oluncaya kadar çok hassas ve büyük operasyonlarda rol aldığını anlatan Karasüleymanoğlu, şunları kaydetti:

  • "Manisa'da yapılan operasyonların büyük kısmında Narko'nun patisi var. Çok değişik zula yöntemlerini atlattı. Emniyet teşkilatına ve Türkiye'ye çok büyük hizmetleri var. Bir seferde yakaladığı en yüksek uyuşturucu 1 tonun üstünde. Ayrıca 200 kilo, 600 kilo ve 725 kilo şeklinde farklı zamanlarda gerçekleştirilen operasyonlarda tırda, arabaların değişik yerlerinde, tarlada, depolarda, evlerde her türlü zulama yönteminde hemen hemen hepsinde başarılı oldu."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >