Uzaya turist taşıyacak roketler: Muhteşem tasarıma sahipler

Uzaya turist taşıyacak roketler: Muhteşem tasarıma sahipler
Uzaya turist taşıyacak roketler: Muhteşem tasarıma sahipler

Blue Origin şirketi tarafından tasarlanan roketlerin yolcu taşıyacak olan iç kısımları görüntülendi.

Amazon'un da sahibi olan Jeff Bezos'un şirketi Blue Origin uzay araçları üreterek uzaya yolcu taşımanın planlarını yapıyor. Bu anlamda ürettiği uzay roketi Shepard'ın iç mekan fotoğraflarını yayınlayan Blue Origin, böylece bitmiş mürettebat kapsülünün de nasıl olduğunu bizlere göstermiş oldu.



Bu uzay aracı eski uzay araçları gibi tek kullanımlık değil, sürekli yeniden kullanılabilir bir araçtır. Eskiden her yolculuktan sonra o uzay aracı tarihe karışırdı. Jeff Bezos'un yaptığı açıklamaya göre, ilk ücret ödeyen müşteriler 2018 yılında uzaya gönderilecek. Shepard'ın fotoğrafları, Elon Musk girişimi SpaceX'in Crew Dragon kapsülünden oldukça farklı gözüküyor. Ancak ikisinin uzaya gitme amacı tamamen farklı. Crew Dragon'un amacı, uzaya turist değil uzay istasyonuna astronot ulaştırmak. Gerçi bakıldığında Elon Musk da 2018 yılında uzaya turist göndermeyi planladığını açıklamıştı.



Shepard'da her koltuk geniş bir pencereye bakıyor. Uzayda pencerelerin pek beğenilmediği düşünüldüğünde bu pencerelerin uzaya gidecek en büyük pencereler olduğunu söyleyebiliriz.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >