Uzmanlar açıkladı! Sahurda tok tutan 4 lifli gıda

Sahur
Sahur

Uzmanlar açıklıyor! Sahurda yenen lifli gıdalar, gün boyu tok kalmanıza yardımcı oluyor. İşte tok tutan 4 lifli gıda...

Uzmanlar lifli gıdaların gün boyu tok tuttuğunu söylüyor. işte sahurda tok tutan yiyecekler...

1- Baklagiller 

                                    Faydaları saymakla bitmeyen baklagiller, tam anlamıyla lif deposu ve sindirim sistemi dostudur.Baklagiller, karbonhidrat içerdiklerinden tok tutarlar.Magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir, B vitamini ve mineral içerirler.
1- Baklagiller Faydaları saymakla bitmeyen baklagiller, tam anlamıyla lif deposu ve sindirim sistemi dostudur.Baklagiller, karbonhidrat içerdiklerinden tok tutarlar.Magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir, B vitamini ve mineral içerirler.
Baklagillerin faydaları

                                    - Hazmı yavaş olduğu için kan şekeri dengeler; ki vücutta kan şekerinin dengede olması oldukça önemlidir.  - Lif içerdikleri için midede kolay parçalanır; bu karbonhidrat ve protein emilmesini kolaylaştırarak kabızlığı önler.  - Lif açısından zengin gıdalar olduğundan bağırsakların çalışmasını düzenler.  - Magnezyum ve kalsiyum, kemikleri güçlendirir.
Baklagillerin faydaları - Hazmı yavaş olduğu için kan şekeri dengeler; ki vücutta kan şekerinin dengede olması oldukça önemlidir. - Lif içerdikleri için midede kolay parçalanır; bu karbonhidrat ve protein emilmesini kolaylaştırarak kabızlığı önler. - Lif açısından zengin gıdalar olduğundan bağırsakların çalışmasını düzenler. - Magnezyum ve kalsiyum, kemikleri güçlendirir.
2- Enginar 

                                    Lif bakımından oldukça zengin enginar A,K ve C vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, demir, manganez ve fosfor mineralleri içerir.
2- Enginar Lif bakımından oldukça zengin enginar A,K ve C vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, demir, manganez ve fosfor mineralleri içerir.
Faydaları

                                    - K vitamini deposu olan enginar, kemik gelişimine katkıda bulunur ve ilerleyen yaşlarda oluşan çabuk kırılan kemik sorununun önüne geçer. - Karaciğer için oldukça faydalıdır; karaciğeri korur ve karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesini sağlar. - Kandaki şeker oranını ayarlar, kolesterolü düşürür ve vücuda direnç verir.
Faydaları - K vitamini deposu olan enginar, kemik gelişimine katkıda bulunur ve ilerleyen yaşlarda oluşan çabuk kırılan kemik sorununun önüne geçer. - Karaciğer için oldukça faydalıdır; karaciğeri korur ve karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesini sağlar. - Kandaki şeker oranını ayarlar, kolesterolü düşürür ve vücuda direnç verir.
3- Badem

                                    Zayıflatıcı  etkisi de olan badem çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminleri yönünden zengindir.
3- Badem Zayıflatıcı etkisi de olan badem çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminleri yönünden zengindir.
Faydaları

                                    - Omega 3 seviyesi de oldukça yüksek olan bademin içindeki sağlıklı yağlar ve lifler açlık krizlerinin önüne geçerek sizi gün boyu tok tutar. - Bağırsak hareketlerini arttırır.- Diyet yapanlar için ara öğünlerin vazgeçilmezi olan badem, günde en fazla 10-15 adet tüketilebilir.
Faydaları - Omega 3 seviyesi de oldukça yüksek olan bademin içindeki sağlıklı yağlar ve lifler açlık krizlerinin önüne geçerek sizi gün boyu tok tutar. - Bağırsak hareketlerini arttırır.- Diyet yapanlar için ara öğünlerin vazgeçilmezi olan badem, günde en fazla 10-15 adet tüketilebilir.
4- Portakal

                                    C vitamini açısından zengin portakal B ve E vitaminleri ile fosfor, magnezyum ve potasyum minerali de içerir.Portakalda ayrıca bakır, çinko, demir, bakır ve manganez mineralleri ile protein de bulunur.
4- Portakal C vitamini açısından zengin portakal B ve E vitaminleri ile fosfor, magnezyum ve potasyum minerali de içerir.Portakalda ayrıca bakır, çinko, demir, bakır ve manganez mineralleri ile protein de bulunur.
Faydaları

                                    - Bağışıklık sistemini güçlendirir.- Lif oranı oldukça yüksek olan portakal bir bütün olarak tüketilebilir.- Suyunu içmeyi tercih ederseniz liflerinden yeteri kadar faydalanamazsınız; bu yüzden yemek çok daha sağlıklıdır.- Vücuttaki zararlı maddeleri temizler.- Cilt sağlığı açısından da oldukça faydalıdır; cildi parlatır. Cildin taze ve pürüzsüz görünmesini sağlamasının yanında ,cilt kırışıklıklarını önler.- Hazmı kolaylaştırır ve kabızlığa iyi gelir.- C vitamini oranı yüksek olan portakal, yağ yakımını da hızlandırır.
Faydaları - Bağışıklık sistemini güçlendirir.- Lif oranı oldukça yüksek olan portakal bir bütün olarak tüketilebilir.- Suyunu içmeyi tercih ederseniz liflerinden yeteri kadar faydalanamazsınız; bu yüzden yemek çok daha sağlıklıdır.- Vücuttaki zararlı maddeleri temizler.- Cilt sağlığı açısından da oldukça faydalıdır; cildi parlatır. Cildin taze ve pürüzsüz görünmesini sağlamasının yanında ,cilt kırışıklıklarını önler.- Hazmı kolaylaştırır ve kabızlığa iyi gelir.- C vitamini oranı yüksek olan portakal, yağ yakımını da hızlandırır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >