Uzmanlar açıkladı: Yoğun telefon kullanımı serçe parmağın yapısını bozabilir mi?

Telefon, tablet veya bilgisayar; elektronik ürünlerin yoğun kullanımı çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Hatta gün içerisinde elden düşmeyen akıllı telefonların serçe parmağın yapısını bozduğunu biliyor muydunuz?

Gün içerisinde en çok kullandığımız elektronik cihazlardan birisi akıllı telefonlar. Özellikle son yıllarda kullanım yaşı önemli bir oranda düşen akıllı telefonlar, çeşitli sağlık sorunları oluşturabiliyor. Elde, bileklerde ve parmaklarda ağrılar; gözlerde yorgunluk ve kızarma bunların başında geliyor. Kablosuz bağlantı teknolojilerinin yaymış olduğu frekanslardan bahsetmiyoruz bile…


Parmağınız yıllar sonra şekil değiştirebilir

                                    
                                    
                                    Geçtiğimiz sene sosyal medyada yoğun akıllı telefon kullanımının serçe parmağın şeklini bozduğuna yönelik birçok içerik yer alıyordu. Sonunda bu konuyu gerçekten araştırmaya karar veren Amerikan El Cerrahisi Derneği Halk Eğitim Komisyonu Başkanı Rachael Rohde, uzun yıllar sonrasında parmağın deforme olmasının mümkün olduğunu açıkladı.
Parmağınız yıllar sonra şekil değiştirebilir Geçtiğimiz sene sosyal medyada yoğun akıllı telefon kullanımının serçe parmağın şeklini bozduğuna yönelik birçok içerik yer alıyordu. Sonunda bu konuyu gerçekten araştırmaya karar veren Amerikan El Cerrahisi Derneği Halk Eğitim Komisyonu Başkanı Rachael Rohde, uzun yıllar sonrasında parmağın deforme olmasının mümkün olduğunu açıkladı.
Ağır telefonlar sebep olabiliyor
Üstelik konuya ilişkin bir açıklama da Dan Polatsch isimli bir uzmandan geldi. Polatsch, serçe parmağın şeklinin ağır telefonlar sebebiyle bu hale gelebildiğinin altını çizdi.

Yani aslında yoğun akıllı telefon kullanımından ötürü serçe parmağının eğilmesi ya da şekil değiştirmesi söz konusu olabilir. Ancak, uzmanlara göre bu çok uzun süreçte meydana gelebilen bir durum.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >