Uzmanlar uyarıyor, duş alırken yüzünüzü yıkamayın

Duş alınırken mutlaka yüz de yıkanır. Çocukluğunuzdan bu yana edindiğiniz bu alışkanlığın yanlış olduğunu biliyor muydunuz?

Duş alırken yüzünü yıkamayan yoktur herhalde… Duş sırasında yüz yıkamanın cilt sağlığına son derece zararlı olduğu gerçeği, alışkanlıklarınızı değiştirmenizi sağlayabilir.
Cilde iyi geliyor mu?
Sıcak suyun cilde iyi geldiğiyle ilgili birçok kulaktan dolma bilgi var. Ancak uzmanlar sıcak suyun, yüz için zararlı olduğunu vurguluyor.
Cilde iyi geliyor mu? Sıcak suyun cilde iyi geldiğiyle ilgili birçok kulaktan dolma bilgi var. Ancak uzmanlar sıcak suyun, yüz için zararlı olduğunu vurguluyor.
Doğru bildiğimiz yanlış
Duş alırken yüz yıkamak, cildin zarar görmesine neden oluyor. Buhar ve sıcak su gözenekleri açıyor. Vücudunuzu yıkadığınız sıcaklıktaki su ile yüzünüzü yıkarsanız, cildinizdeki yağ tabakası zarar görür.
Doğru bildiğimiz yanlış Duş alırken yüz yıkamak, cildin zarar görmesine neden oluyor. Buhar ve sıcak su gözenekleri açıyor. Vücudunuzu yıkadığınız sıcaklıktaki su ile yüzünüzü yıkarsanız, cildinizdeki yağ tabakası zarar görür.
En ideali nedir?
Uzmanlar; yüzün duş sırasında yıkanmasını tavsiye etmiyor. Yüzün duş öncesinde ya da sonrasında ılık su ile yıkaması öneriliyor.
En ideali nedir? Uzmanlar; yüzün duş sırasında yıkanmasını tavsiye etmiyor. Yüzün duş öncesinde ya da sonrasında ılık su ile yıkaması öneriliyor.
Aklınızda olsun
Şayet “Duş sırasında yüzümü yıkamaktan vazgeçmem” diyenlerdenseniz, o halde yüzünüzü yıkarken suyun ısısını düşürmenizde fayda var.
Aklınızda olsun Şayet “Duş sırasında yüzümü yıkamaktan vazgeçmem” diyenlerdenseniz, o halde yüzünüzü yıkarken suyun ısısını düşürmenizde fayda var.
Yaşlanmak mı istiyorsunuz? 
Cildinize ne kadar özen gösterirseniz o kadar geç yaşlanırsınız.
Yaşlanmak mı istiyorsunuz? Cildinize ne kadar özen gösterirseniz o kadar geç yaşlanırsınız.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >