Uzmanlardan depremle ilgili korkutan uyarı: Yer kabuğu çatlamış olabilir

Uzmanlardan depremle ilgili ilk yorumlar
Uzmanlardan depremle ilgili ilk yorumlar

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra uzmanlardan ilk yorumlar gelmeye başladı. Uzmanlar, depremin yer kabuğunu kırmış olabileceğini belirterek depremin artçılarının da büyük olacağı konusunda uyarılarda bulundu.

Elazığ'da meydana gelen ve birçok ilden hissedilen depremle ilgili uzmanlardan art arda yorumlar gelmeye başladı. İşte konunun uzmanlarından depremle ilgili uyarı niteliğindeki önemli açıklamalar...

"Yer kabuğu kırılmış olabilir"

Deprem Uzmanı Prof. Şükrü Ersoy:

Elazığ'da daha önce bir deprem olmuştu. Bu bölgenin kritik olduğunu söylemiştim. Doğal yolu fay hattının gerilimi yüksek bir bölge. Böyle bir depremin olabileceği hakimdi. Doğu Anadolu'da uzun süreden beri bir deprem yoktu. Beklenen bir depremdi. Ama bu deprem önemli. Yer kabuğunu kırmış olabilir. Bu anlamda da büyük bir enerji boşalmıştır.

"Karamsar bir tablo görünüyor"

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal:

Osmaniye'den bile hissedildi. Arada çok büyük uzaklık var. Yakında bilgiler gelmeye başlar. Ama maalesef karamsar bir tablo görünüyor. Deprem yıkıcı. Bölgenin yapısı iyi değil riskli. Kırsal bölgelerdeki yapılar emin olun kötü olmuştur. Diliyorum ki can kaybı az olmuştur.

"Doğu Anadolu fay hattı uyanmaya başladı"

Prof Dr. Naci Görür:

Bu aşamada herhangi bir şey söylemek mümkün değil. Büyük bir deprem. Umarım yanılıyorum ama can kaybının olabileceğini düşünüyorum. Bizce Doğu Anadolu fay hattı uyanmaya başladı. Doğu Anadolu fayı üzerinde uzun yıllardır deprem olmuyordu.

"Depremin artçıları çok büyük olacak"

Deprem Uzmanı Şerif Barış:

O coğrafyaya göre çok büyük bir deprem. O yüzden bunun artçıları da çok büyük olacaktır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >