Uzmanlardan Ramazan önerisi: Susuzluğu gideren 10 mucize besin!

Ramazan
Ramazan

Sahurda tükettiğiniz besinler ile gün boyu susuzluğu minimuma indirmek mümkün. İşte o mucize besinler!

Ramazan ayının gelmesiyle uzmanlar da beslenme açıklamaları yapmaya başladı.

Uzun süren açlık saatlerinden etkilenmeyi daha aza indirmek için önerilerde bulunan uzmanlar, susuzluğu giderecek besinleri açıkladı.

İşte oruç tutacakların susuzluğunu giderecek olan besinler…

Hurma

                                    
                                    
                                    Bol miktarda potasyum, magnezyum ve demir içeren hurma adete bir mineral bombası. 3 adet hurma, susuzluğu da gideriyor.
Hurma Bol miktarda potasyum, magnezyum ve demir içeren hurma adete bir mineral bombası. 3 adet hurma, susuzluğu da gideriyor.
Kuru üzüm

                                    
                                    
                                    Antioksidan özelliği çok kuvvetli olan ve yaz aylarında kolayca bulunabilen 2 yemek kaşığı siyah üzüm de susuzluğu gideren gıdaların başında geliyor.
Kuru üzüm Antioksidan özelliği çok kuvvetli olan ve yaz aylarında kolayca bulunabilen 2 yemek kaşığı siyah üzüm de susuzluğu gideren gıdaların başında geliyor.
Meyan şerbeti

                                    
                                    
                                    Bağışıklık sistemini güçlendiren ve sıcak havalarda gazlı içeceklerin yerine tercih edilmesi gereken ve susuzluğu gün boyu gideren ender içeceklerden bir tanesi. Sahurda 1 su bardağı tüketmeniz yeterli olacaktır.
Meyan şerbeti Bağışıklık sistemini güçlendiren ve sıcak havalarda gazlı içeceklerin yerine tercih edilmesi gereken ve susuzluğu gün boyu gideren ender içeceklerden bir tanesi. Sahurda 1 su bardağı tüketmeniz yeterli olacaktır.
Karpuz ve kavun 

                                    
                                    
                                    Yaz meyvelerinden olan kavun ve karpuz da sahurda soğuk olarak tüketildiğinde uzun süre su içme ihtiyacını gideriyor.Ancak abartmayın; 2 dilim ideal.
Karpuz ve kavun Yaz meyvelerinden olan kavun ve karpuz da sahurda soğuk olarak tüketildiğinde uzun süre su içme ihtiyacını gideriyor.Ancak abartmayın; 2 dilim ideal.
Yoğurt

                                    
                                    
                                    Evde hazırlanan tuzsuz yoğurt da susuzluğu gidererek yazın sıcak günlerinde oruç tutanlara kolaylık sağlıyor. 1 kase tüketmek yeterlidir.
Yoğurt Evde hazırlanan tuzsuz yoğurt da susuzluğu gidererek yazın sıcak günlerinde oruç tutanlara kolaylık sağlıyor. 1 kase tüketmek yeterlidir.
Yumurtanın beyazı

                                    
                                    
                                    Yumurta akının çoğunluğu zengin bir protein kaynağıdır.2 adet yumurta akı  hem susuzluğu giderir hem de tok tutar.
Yumurtanın beyazı Yumurta akının çoğunluğu zengin bir protein kaynağıdır.2 adet yumurta akı hem susuzluğu giderir hem de tok tutar.
Salatalık

                                    
                                    
                                    İçeriğinin büyük bir kısmını su oluşturan salatalık,susuzluğu gideren sebzelerin en başında gelir. Sahurda yiyeceğiniz bir adet salatalık yeterli olacaktır.
Salatalık İçeriğinin büyük bir kısmını su oluşturan salatalık,susuzluğu gideren sebzelerin en başında gelir. Sahurda yiyeceğiniz bir adet salatalık yeterli olacaktır.
Maden suyu

                                    
                                    
                                    Suya kıyasla maden suyunda sodyum, magnezyum, kalsiyum gibi değerli katyonlar, ayrıca klorür, sülfat, nikrat ve hidrojen karbonat gibi anyonlar bulunuyor. 1 adet tüketmeniz yeterli olur.
Maden suyu Suya kıyasla maden suyunda sodyum, magnezyum, kalsiyum gibi değerli katyonlar, ayrıca klorür, sülfat, nikrat ve hidrojen karbonat gibi anyonlar bulunuyor. 1 adet tüketmeniz yeterli olur.
Ceviz

                                    
                                    
                                    Faydaları saymakla bitmeyen ceviz de susuzluluğu gideren gıdalar arasında. Sahurda 2 adet tam ceviz yemeniz yeterli olacaktır.
Ceviz Faydaları saymakla bitmeyen ceviz de susuzluluğu gideren gıdalar arasında. Sahurda 2 adet tam ceviz yemeniz yeterli olacaktır.
Şeftali

                                    
                                    
                                    1 adet şeftali ve ya 1 kase şeftali hoşafı vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır. Bağırsakları yumuşatan şeftali, aynı zamanda hazmı da kolaylaştırır. Susuzluğu ve ağız kokusunu giderir.
Şeftali 1 adet şeftali ve ya 1 kase şeftali hoşafı vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır. Bağırsakları yumuşatan şeftali, aynı zamanda hazmı da kolaylaştırır. Susuzluğu ve ağız kokusunu giderir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >