Uzun yaşamın sırrı 117 yaşındaki Morano'dan: Günde 3 yumurta tüketin

27 Kasım’da 117’nci doğum gününü kutlayacak olan Emma Morano, doktorunun tüm tavsiyelerine uyduğunu belirtti.

Dünyanın en yaşlı insanı olarak bilinen İtalyan Emma Morano, 27 Kasım'da 117'nci doğum gününü kutlayacak. İtalya'da yaşayan Morano, Amerika, İsviçre, Avusturya, Torino ve Milano gibi dünyanın dört bir yanından onu görmeye geldiklerini de söylüyor.
Uzun yaşamının sırrı biraz da genetik 
Doktoru Morano'nun uzun yaşamının sağlıklı beslenme ve hayat koşullarının yanı sıra, kısmen genetik olduğunu da söylüyor.
Uzun yaşamının sırrı biraz da genetik Doktoru Morano'nun uzun yaşamının sağlıklı beslenme ve hayat koşullarının yanı sıra, kısmen genetik olduğunu da söylüyor.
Kardeşi 100 yıl yaşadı
Morano'nun annesi 91 yıl ve iki kız kardeşi ise 100 yıldan fazla yaşamış.
Kardeşi 100 yıl yaşadı Morano'nun annesi 91 yıl ve iki kız kardeşi ise 100 yıldan fazla yaşamış.
Güçlükle konuşuyor
Bilinci oldukça yerinde olan Morano, duyma sorunu yaşıyor ve güçlükle konuşuyor.
Güçlükle konuşuyor Bilinci oldukça yerinde olan Morano, duyma sorunu yaşıyor ve güçlükle konuşuyor.
Yaşamın sırrı yumurtada
Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdıran 1899 doğumlu Morano uzun yaşamının sırrını şöyle anlatıyor: "Günde sadece üç yumurta yiyorum, hepsi bu kadar. Bisküvi de yiyorum. Fazla yemiyorum çünkü dişlerim yok."
Yaşamın sırrı yumurtada Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdıran 1899 doğumlu Morano uzun yaşamının sırrını şöyle anlatıyor: "Günde sadece üç yumurta yiyorum, hepsi bu kadar. Bisküvi de yiyorum. Fazla yemiyorum çünkü dişlerim yok."
Sağlıklı besleniyor
Oldukça az et tüketen Morano, geceleri uyumadan önce mutlaka süt içtiğini söylüyor.
Sağlıklı besleniyor Oldukça az et tüketen Morano, geceleri uyumadan önce mutlaka süt içtiğini söylüyor.
İkisi çiğ biri pişmiş üç yumurta
Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra, 20'li yaşlarında kansızlık sorunu yaşaması üzerine doktor tavsiyesiyle günde ikisi çiğ biri pişmiş üç yumurta yeme alışkanlığı edinen Morano, o gün bu gündür yumurta yemeyi hiç ihmal etmiyor.
İkisi çiğ biri pişmiş üç yumurta Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra, 20'li yaşlarında kansızlık sorunu yaşaması üzerine doktor tavsiyesiyle günde ikisi çiğ biri pişmiş üç yumurta yeme alışkanlığı edinen Morano, o gün bu gündür yumurta yemeyi hiç ihmal etmiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >