Vahşi fıtratına rağmen, görenlere minnoş gibi gelen beyaz aslan ve kaplanlar dünyaya geldi

Albino aslanı olarak da bilinen beyaz aslanların nesli tehlikede ve dünyada sadece 30 adet beyaz aslan yaşıyor.Çünkü Beyaz Aslanlarının çiftleşmesi de öyle kolay olmuyor. Çünkü bu türün devam etmesi için hem erkek geninin, hem de dişi geninin beyaz olması gerekiyor. Polonya'da nesli tükenmekte olup soyunun devamı tehlike altında olan 4 beyaz aslan ve 3 beyaz kaplan dünyaya geldi.

Beyaz hayvan türlerinin genellikle soğuk iklimlerde görülmesine rağmen bu nadir hayvan Güney Afrika gibi sıcak bir ülkede yaşıyor. Korkusuz ve vahşi olan beyaz aslanlar, normalde oldukça sakinler. Genelde yiyecek kaynağının bol olduğu bölgelerde sessiz sakin bir hayat ararlar ve eğer açlarsa daha cesur olurlar.

Ancak genelde insanların yollarından uzak dururlar. İlk kez 1928 yılında görüldüğü söylenen beyaz aslanların torunları sayılan günümüzdeki beyaz aslanlar Güney Afrika'da bir parkta koruma altında tutuluyor. Neden beyaz aslan sorusuna cevap arayan bilim adamları ise şu sonuca varmışlar: Bu tür aslanların sadece türleri beyaz. Böyle olmasının nedeni olarak da bir genin mutasyona uğraması olarak tespit edilmiş. Her türlü yolu deneyen bilim adamları, maalesef bu tür aslanların sayısını artırmakta başarılı olamamışlar. Araştırmacı Linda Tucker'in "Beyaz Aslanların Sırrı- Tanrı Güneşin Çocukları" adlı kitabında, bu türün ne denli zor yetiştiği ve nasıl yaşadıkları ayrıntılarıyla yer alıyor. Güney Afrika'da faaliyet gösteren bir çiftlikte, beyaz aslanlar elde edilmeye çalışılıyor. Buna rağmen sayıları artmıyor.


Yararlanılan kaynak: Wikipedia
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >