Vatan Şaşmaz cinayetinde görüntülerin sızmasına sebep olan polis ihraç edildi

Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker
Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker

Beşiktaş’ta, bir otelde yaşanan Vatan Şaşmaz cinayetinde, ceset görüntüleri sızdırdığı belirlenen polis memuru ihraç edildi.

Beşiktaş’ta, Conrad Otel’de Vatan Şaşmaz’ı öldürdükten sonra Filiz Aker’in intihar ettiği olayda, ceset görüntleri internete sızmıştı.

Görüntülerin sızmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Hürriyet'in haberine göre soruşturma kapsamında olay yerine giden polislerin ifadelerini alan Polis Başmüfettişi, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuruna, görüntüleri izlettikten sonra, polisin "Evet bu görüntüyü ben çektim" diye ifadesini aldı.

Önce açığa alındı

  • Polis memuru, eşinin kendisinin mesaide olduğuna inanmadığı için hızlı bir şekilde görüntüyü çekerek eşine gönderdiğini, eşinin de aile Whatsapp grubuna gönderdiğini öğrendiğini söylemişti. Polis memuru görüntüyü sadece eşine gönderdiğini, satılmaya çalışılması ya da yayılmasıyla bir ilgisinin olmadığını öne sürmüştü. Bu itirafın ardından Polis Başmüfettişi polis memurunu açığa aldı.

Polis Başmüfettişinin yaptığı araştırmada, polisin eşinin erkek kardeşi görüntüyü kız arkadaşı D.Ç.’ye gönderdiği, D. Ç.’nin de görüntüyü bazı basın kuruluşlarına satmaya çalıştığı ve internette yayılmasından sorumlu olduğunu belirlemişti.

D Ç.’nin görüntüyü satmak için bazı basın kuruluşlarıyla yaptığı Whatsapp yazışmaları medyaya yansımıştı. Yapılan bu tespitin ardından oyuncu Didem Ç, İstanbul Gasp Büro ekipleri tarafından aranmaya başlandı. Ancak adreslerinde bulunamadı. Ekipler, Didem Ç.’nin Konya’da olduğunu belirledi. Hemen bir ekip Konya’ya gitti.

Didem Ç., yakalanarak İstanbul’a getirilmişti. Daha sonra adli soruşturma kapsamında, polis memuru, eşi, erkek kardeşi ve D.Ç gözaltına alınmış ve serbest bırakılmışlardı.

Polis memurunun ifadesi alındıktan sonra kurul tarafından memurluktan ihraç edilmesine karar verildi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >