Vedat Milor'un İzlanda yorumu sosyal medyada gündem oldu

Ünlü gastronomi yazarı Vedat Milor İzlanda'da yaşanan olaylarla ilgili attığı tweet sonrası gündem oldu.
Ünlü gastronomi yazarı Vedat Milor İzlanda'da yaşanan olaylarla ilgili attığı tweet sonrası gündem oldu.

A Milli Futbol Takımımız, 11 Haziran Salı akşamı İzlanda ile oynayacağı maç için gittiği başkent Keflavik'te yaklaşık 3 saat pasaport kontrolünde bekletildi.

Ayrıca kendine gazeteci süsü veren bir İzlanda taraftarı, Emre Belözğlu'nun gazetecilerin sorularını yanıtladığı esnada oyuncuya tuvalet fırçası uzatarak provakasyon girişiminde bulundu.

İzlandalı taraftarın bu hareketi sosyal medyada büyük tepkilerin oluşmasına sebep oldu.

Sosyal medyayı, özellikle Twitter'ı oldukça aktif bir şekilde kullanan gastronomi uzmanı Vedat Milor, İzlanda'nın yemek kültürüne atıfta bulunarak 'İzlanda'yı linç etmeye ulusal mutfağının kötülüğünden başlayabilirsiniz' yorumunda bulundu.

2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda İzlanda ile 11 Haziran Salı günü yapacağı maç için başkent Keflavik'e giden A Milli Futbol Takımımız, skandallarla dolu bir gece yaşadı. Maçın oynanacağı şehre iniş yapan Milli Takım oyuncuları ve teknik ekip gerekçe gösterilmeksizin 3 saat boyunca pasaport kontrolünde tutuldu.

Milli Takım oyuncularından Burak Yılmaz, pasaport kontrolünde yaşanan skandalla ilgili tepkisini dile getiren isimler arasındaydı.
Milli Takım oyuncularından Burak Yılmaz, pasaport kontrolünde yaşanan skandalla ilgili tepkisini dile getiren isimler arasındaydı.

Oyuncular bu durumdan bir hayli rahatsız olmalarına rağmen kontrolün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlamayı ihmal etmedi. Milli Takım kaptanı Emre Belözoğlu'nun röportaj verdiği sırada gazeteci gibi görünen bir İzlanda taraftarı Belözoğlu'na mikrofon yerine tuvalet fırçası uzattı. Bu provakatif eylem sosyal medyada infiale sebebiyet verdi.

İzlanda'da yaşanan olayların görüntüleri:


Sosyal medyada İzlanda tepkisi çığ gibi büyüyor

Türkiye’den İzlanda’ya 'durumukınayan nota' verilirken, konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada “Sorunsuz geçiş için yazışmalar yapılmış olmasına rağmen bu sıkıntıların yaşandığı” bildirildi. Olayın yaşandığı anın görüntülerinin sosyal medyaya düşmesinin ardından sosyal medya kullanıcıları tepkilerini dile getirmeye başladı. Fırçayı tutan kişinin kim olduğu bilinmezken, Türk sosyal medya kullanıcıları #TurksAreComingForIceland etiketi altında tepki gösterdi.

Vedat Milor: Başka seçenek bırakmadılar

Sosyal medyayı en aktif şekilde kullanan ve gündem olaylarını ıskalamayan yorumlar yapan ünlü gurme ve gastronomi uzmanı Vedat Milor İzlanda'da yaşanan skandal olayı Tweet atarak yorumladı.

Başka seçenek bırakmadılar

İzlanda Havalimanı'nda yaşanan skandalı Twitter adresinden eleştiren Milor, "İzlanda'yı linç etmeye ulusal mutfağının kötülüğünden başlayabilirsiniz" dedi. Eleştirini ardı ardına sıralayan ünlü yazar, "Biliyorum, ağır olu ama başka seçenek bırakmadılar" diyerek tepkisini gösterdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >