Vergi ve prim borcu yapılandırması yürürlüğe girdi

Arşiv
Arşiv

Milyonlarca kişinin beklediği vergi ve prim borçlarına yapılandırma getiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda KYK, vergi, prim borçları, köprü ve trafik cezaları yeniden yapılandırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan Resmi Gazete'deki karara göre, milyonlarca kişi tarafından beklenen vergi ve prim borcu yapılandırması yürürlüğe girdi. Bu kapsamda; KYK, vergi, prim borçları, köprü ve trafik cezaları yeniden yapılandırılacak. Vatandaşlar borçlarını 18 taksitle ödeyebilecek.

Öğrenim kredisi borçları da yapılandırılacak

  • Vergi yapılandırması; gelir, kurumlar, katmadeğer, özel tüketim, motorlu taşıtlar, gümrük vergileri, emlak, çevre temizlik vergileriyle ceza ve gecikme faizlerini de kapsayacak. Öğrenim kredisi borçları, kamunun kira alacakları ile TOBB-TESK-Barolar Birliği aidatları da yapılandırılabilecek.

500 milyar liralık borç yapılandırılacak

Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ile orman köylülerinin kullandığı krediler de yapılandırma kapsamında olacak. Düzenlemeyle, 500 milyar liralık bir kamu alacağı yapılandırılmış olacak.

Konaklama vergisi ertelendi

Varlık barışı ile yurt dışından getirilecek altın ve dövizden vergi alınmayacak. Konaklama vergisinin yürürlük tarihi 1 Ocak 2022'ye ertelendi. Salgın nedeniyle cezaevlerindeki hükümlülere uygulanan izin sürelerinin uzatma sayısı ise 3'ten 7'ye çıkarıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >