Viber’dan yenilik: Gönderilmiş mesajlar düzenlenebilecek

Viber, orijinal teması ve kullanışlı arayüzüyle tercih sebebi oluşturuyor.

Birçok insanın en büyük problemleri arasında yer alan ‘yanlışlıkla gönderilen’ mesajlar Viber üzerinden yollanmışsa problem olmaktan çıkabilir. Uygulama, yeni getirdiği özellikle gönderilmiş mesajların düzenlenmesine imkan tanıyacak…

Viber, WhatsApp ya da Facebook Messenger kadar popüler olmasa da dünyanın farklı yerlerinden milyonlarca kullanıcıya sahip. Uygulama, kullanıcılarının yoğun istekleri sonucunda gönderilmiş mesajları düzenleme özelliğini aktif hale getirdi.

Viber, birçok farklı kullanıcının akıllı telefonlarında yer almaya devam ediyor.
Viber, birçok farklı kullanıcının akıllı telefonlarında yer almaya devam ediyor.

Yeni fark edilmiş olsa da haftalar önce Android için düzenlemeyi alan Viber, iOS platformunda da yeni güncellemeyle birlikte ‘mesaj düzenleme’ özelliğine kavuşmuş olacak. Viber, düzenleme özelliğini yazım yanlışlarının düzeltilebilmesi için getiriyor olsa da bu özellik birçok farklı alanda kullanılacak diyebiliriz.

Viber'ın yeni özelliği bu grafikle duyuruldu.
Viber'ın yeni özelliği bu grafikle duyuruldu.

Viber'dan açıklama geldi

Viber’ın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, düzenleme şöyle anlatıldı:

  • "Eğer siz de bizim gibi mükemmeliyetçiyseniz mini minnacık bir yazım yanlışının gününüzü nasıl mahvettiğini bilirsiniz. Bütün mesajı silebilirsiniz ancak tek bir kelime için bütün mesajı silmek de her zaman göze alamayacağınız bir durum.
  • Genelde o haliyle bırakırsınız. En nihayetinde bu bir mesaj, yazım yanlışları olabilir ya da otomatik düzeltme özellikleri istediğiniz kelimeyi başka bir kelimeye dönüştürebilir. O kadar da önemli değil. Hayır önemli. Karşınızda Viber’ın en son özelliği: Mesaj Düzenleme.
  • Artık mesajları düzenleyip konuşmanıza devam edebilirsiniz. Nasıl mı? Yanlış yolladığınız ya da düzeltmek istediğiniz mesajın üzerine basılı tutun ve düzenle seçeneğini seçin. Kendi metniniz düzenlemeniz için giriş bölgesinde belirecektir. Düzelttikten sonra yollayın. İşte bu kadar basit.
  • Rezil olma ihtimali etkisiz kılındı. :) Bunların yanı sıra bir mesajı düzenlediğinizde konuşmadaki yerinde kalıyor ve konuşmayı engellemiyor."

Kullanıcı taleplerini dinlemek noktasında takdir toplayan uygulamanın yeni getirdiği güncelleme birçok mizah malzemesini de beraberinde getirecek gibi. Bekleyip görelim. :)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >